E2y

Voorkomende ziekten van huisdier cavia's

Cavia's zijn goede huisdieren, maar ze kunnen ziek snel en behandeling nodig net zo snel. Echter, omdat ze zijn prooidieren, hun instinct is om ziekte maskeren om te kunnen overleven.

Voorkomende ziekten van huisdier cavia's. Gebrek aan eetlust is een belangrijk teken van ziekte.
Voorkomende ziekten van huisdier cavia's. Gebrek aan eetlust is een belangrijk teken van ziekte.

Een verantwoordelijke huisdier eigenaar gaat op zoek naar de volgende tekenen van ziekte in zijn of haar huisdier cavia.

  1. Gebrek aan eetlust is een belangrijk teken van ziekte. Zorg ervoor dat je een zorgvuldige afweging in het dieet van de cavia's. Piggies houden van hun grub, en als ze niet een favoriete traktatie of hun reguliere voedsel te eten, is de kans groot, is er iets mis. Er zijn dagen dat uw huisdier zal niet zoveel eten als op andere dagen, maar een merkbaar gebrek aan eetlust voor meer dan een dag of zo moet altijd bellen een alarmbel. Zorg ervoor dat u ook het geven van uw huisdier de juiste soort cavia voedsel .
  2. Dit klinkt misschien vreemd, maar veranderingen in de stoelgang kan een teken van ziekte zijn. De eigenaar controleren de kooi onder te zien of er diarree in de kooi of op het dier vacht. Fecale pellets moet stevig en goed gevormd. Als lijken er geen verse fecale pellets, kan het dier worden verstopt en de eigenaar moet een oogje houden op de kooi voor een paar uur om te zien of verschijnen. Zowel obstipatie en diarree vereisen directe medische aandacht.
  3. Is uw huisdier drinkwater? Uitdroging is een frequente teken van ziekte bij cavia's. Zij kunnen stoppen met drinken voordat ze stoppen met eten, zodat het toezicht op de waterfles is altijd een goed idee.
  4. Lethargie. Cavia's hebben periodes van inactiviteit gedurende de dag, maar als het dier lijkt niet geïnteresseerd in zijn omgeving, reageert niet op traktaties of andere stimuli, of gewoon "looks" ziek, kan het ziek zijn. Houd een oogje op het dier en bel de dierenarts voor advies.
  5. Een kleine hoeveelheid afscheiding uit ogen is gebruikelijk en kan een allergie. Echter, knapperig ogen en loopneus is een zeker teken van een bovenste luchtweginfectie, waarbij cavia's zijn gevoelig. Het dier zal waarschijnlijk moeten de behandeling met antibiotica, zodat onmiddellijk een arts raadplegen is een must. Deze infecties kunnen sneller te ontwikkelen tot longontsteking.
  6. Klontjes. Cavia ontwikkelen onschadelijk vet tumoren, maar ook gevoelig zijn voor lymfatische tumoren. Zoals bij de mens, knobbels onder de kin, achter de benen of in de liesstreek zijn altijd zorgwekkend. Een dierenarts zal een naald aspiratie te doen op de stukken om te zien of ze kwaadaardig of goedaardig. Goedaardige tumoren kunnen meestal alleen worden gelaten, tenzij ze worden steeds groter.

Nu u meer informatie over cavia gezondheid, hopelijk zul je in staat zijn om een veel voorkomende ziekte ter plaatse, indien het valt je piggy en in staat zijn om goed te behandelen.