E2y

Feiten en informatie over konijnen: Hoe konijnen fokken

Meer informatie over het fokken van een huisdier konijn voor de show of verkoop

We hebben allemaal gehoord van de uitdrukking, 'ras als konijnen,' maar aan een persoon die op zoek is om daadwerkelijk te doen, de taak kan problematisch zijn. Of u nu fokken voor de show, of gewoon voor de ervaring, het is een zeer aangenaam en geweldige evenement als je eenmaal leert hoe dat te doen het goed.

Feiten en informatie over konijnen: hoe konijnen fokken. Is je konijn in de hitte.
Feiten en informatie over konijnen: hoe konijnen fokken. Is je konijn in de hitte.

Er zijn veel dingen die je moet overwegen in dit proces. De volgende zal u feiten en informatie over konijnen en je leren hoe ze te kweken.

  1. Is je konijn in de hitte? Er zijn slechts een paar dagen in een tijdsbestek van een maand waarin je konijn niet zal worden in warmte. Ze hebben een uiterst snelle broedcyclus en kunnen worden gekweekt op bijna elk moment. Een zeker vuur manier om te vertellen als je doe is klaar is om te controleren of ze is een beetje gezwollen en paars in haar vaginale gebied. Dat is een signaal dat ze er klaar voor is.
  2. Wanneer moet je kweken en hoe? Als het mogelijk is is het een groot voordeel om te kunnen je twee konijnen te huisvesten in de buurt elkaar voor ongeveer een week voor de fokkerij. Hierdoor kan uw hinde zich aangepast heeft aan de bok. Na deze, de eerste stap is om altijd de hinde in de kooi bij de bok voor de fokkerij. Hiermee wordt voorkomen dat de territoriale problemen. Vanaf dit moment is het uiterst belangrijk om naar te kijken uw dieren. U kan nodig zijn om in de kooi te komen van tijd tot tijd om uw hinde in beweging te krijgen. Wanneer de werkelijke kweek plaatsvindt zal evident, vaak de bok vallen aan een kant van haar. Nadat ze hebben gefokt 2 - 4 keer kun je ze scheiden. Wacht een uur, en herhaal het proces helemaal opnieuw.
  3. Wat te verwachten na het fokken? Een konijn draagtijd is 28 tot 32 dagen lang. Op ongeveer 27 dagen is het het beste om de hinde zetten in het nestkastje, dat is een simpel doosje gemaakt van hout, met een top en open gat aan de voorkant. Wanneer uw doe is klaar om te bevallen zal ze trekken haar uit haar borst en buik om de kits warm, maar het is nog steeds een goed idee om hooi of stro in de doos.

Fokken konijnen is over het algemeen een eenvoudig en leuk proces zodra je leert de feiten en informatie over konijnen. Ze hebben een korte draagtijd, waardoor het leuk voor kinderen en gezinnen te zien. Hier is de hoop er gezond kits in uw toekomst en veel geluk!