E2y

Hoe maak je een dwerghamster kooi kiezen

Bij het zoeken naar een kooi voor uw dwerghamster

Bij het zoeken naar een kooi voor uw dwerghamster, je zeker nooit zal opraken van keuzes. Bezoek een dierenwinkel, en je zult overweldigd worden door een verscheidenheid aan opties. Maar hoewel dat het geval is, het kiezen van een kooi is niet zo makkelijk, vooral omdat je een heleboel factoren te overwegen. Omdat de kooi zal dienen als thuis uw dwerghamster is, moet de kooi precies dat-een huis. Om u te helpen, hier zijn enkele tips bij het kiezen van een dwerg hamster kooi.

  1. Beslis over de stijl. Het aardige van een dwerg hamster kooi is dat het wordt geleverd in een verscheidenheid van stijlen. U kunt ervoor kiezen om een kooi, plastic kooi of terrarium te hebben. Een kooi heeft een plastic bak bevestigd aan de onderkant. Het is de makkelijkste schoon te maken, en zorgt voor een goede ventilatie. Het enige probleem met een draad kooi is wanneer de dwerghamster besluit om op te kauwen de tralies te ontsnappen. Een plastic kooi, anderzijds, is voorzien van ingebouwde compartimenten, hefbomen, tunnels en buizen. Door deze bevestigde toebehoren, kan echter een plastic kooi heel moeilijk schoon en mogen geen ventilatie. Een terrarium of een aquarium kan een huis ook voor uw dwerghamster. Het heeft een mesh deksel dat houdt veilig uw huisdier. Het probleem is dat het niet hoeft plaatsen om speelgoed en accessoires te bevestigen. Als alle glazen, kan het terrarium zijn vrij zwaar en is daarom moeilijk te reinigen. En omdat het gesloten, kan ventilatie ook een probleem. Wat u ook kiest, vergeet niet om altijd rekening met zowel de voor-en nadelen van de kooi.
  2. Kies de juiste maat. Een dwerghamster is een wezentje dat een grote ruimte nodig heeft. Het is natuurlijk speels en vereist daarom een grote kooi waar het kan spelen, rennen, en rust. Als u van plan bent om meer dan een hamster te houden, en vooral als u van plan bent om te fokken, je des te meer behoefte aan een grotere kooi. De voorkeur minimale grootte is 24x12 cm. Maar als je wilt om uw dwerghamster uitzonderlijk gelukkig, ga dan voor een groter formaat.
  3. Denk na over de veiligheid. Welke stijl je voorkeur om te kopen, zorg ervoor dat de kooi veilig is voor het huisdier. Als je koopt een kooi moet de staven hebben hooguit een kwart inch afstand van elkaar. Vergeet niet dat vanwege zijn omvang, de dwerg hamster gemakkelijk kan schuiven door middel van een kloof. De deur kooi moet ook extra veilig. Controleer ook de hendels en buizen in de kooi. Zorg ervoor dat ze veilig genoeg voor klimmen en over de juiste afstand van elkaar ongeluk vallen te voorkomen.
  4. Denk aan je budget. Sommige kooien zijn gemakkelijk op de zakken, andere niet. Maar als je wilt een kooi die kan worden uitgebreid en beschikt over alle luxe te kopen, je natuurlijk nodig hebt om meer uit te geven. Toch, wat je ook besluit te kopen, zorg ervoor dat u niet uw dwerghamster de gezondheid en het geluk in gevaar brengen over de prijs. Uw belangrijkste prioriteit is om het een kooi die haar huis.

Een goed beschutte dwerghamster is een gelukkige hamster

Hoe maak je een dwerghamster kooi kiezen. Denk na over de veiligheid.
Hoe maak je een dwerghamster kooi kiezen. Denk na over de veiligheid.

Een goed beschutte dwerghamster is een gelukkige hamster. Maar als je de beste kooi te kopen, zult u niet alleen uw dwerghamster gelukkig, zul je ook gelukkig zijn. En dit is omdat je weet dat de hamster is zichzelf en haar nieuwe thuis te genieten.