E2y

Opvoeden en verzorgen van konijnen

Konijn zorg informatie

Het verhogen van je konijn is een leuke ervaring. Of u nu een jonge of een oudere krijgt, zal u nog steeds grote vreugde. Het opvoeden van een konijn is een partij zoals het verhogen van een kitten. Ze hebben dezelfde afstandelijk, maar toch vriendelijk, persoonlijkheid.

Als je gaat om uw huisdier binnen te houden, kan het strooisel getraind. Ze zal natuurlijk doen, maar het nest moet beschikbaar zijn op alle tijden. Net als elke andere huisdier, zal je konijn te leren zijn naam en kan zelfs komen als ze geroepen als je voldoende tijd besteedt aan mee. Dit zal meer kans natuurlijk als je je binnenshuis.

Opvoeden en verzorgen van konijnen. Bij het voederen zorgen er altijd voor om hun dieet consistent.
Opvoeden en verzorgen van konijnen. Bij het voederen zorgen er altijd voor om hun dieet consistent.

Het houden van uw konijn buiten is niet uit den boze. Zij behandelen koud weer erg goed dus als je in een koud klimaat, is dit geen probleem. Warmte is een andere kwestie maar, en uw dier zal moeten worden bekeken om ervoor te zorgen dat het niet oververhit raakt.

Het volgende zal u voorzien van aanvullende informatie.

  1. Bij het voederen zorgen er altijd voor om hun dieet consistent. Konijnen hou er niet van als hun voedsel wordt vaak veranderd. Het voeden van hen een stevige korrel eten is altijd de beste weddenschap. Als u een kleiner ras van konijn, te vermijden soorten pellets die veel maïs en hoog eiwit bevatten. Probeer het eiwitgehalte te houden rond de 16% tot 17%. In feite, een lager eiwitgehalte is het beste voor alle huisdieren, tenzij het een zogende moeder. Afgezien van voedsel, water is de belangrijkste voedingsstof voor een konijn. Zorg er altijd voor ze vers koud water!
  2. Zorg voor een traktatie voor hen zo nu en dan, zoals wortelen of hooi. Er zijn ook bepaalde soorten lekkernijen gekocht in dierenwinkels die zijn een goede keuze. Niet ooit voeden je konijn bloemkool. Het zal hen te bouwen gas en ze hebben geen manier om zich te ontdoen van het gas.
  3. Konijn zorg betekent ook om speelgoed. Cat speelgoed werkt geweldig, vooral ballen met klokken in het centrum. Grotere konijnen zullen zelfs spelen met dingen zoals pop blikjes en pop flessen. Zij zullen ook kauwen op deze en dit zal helpen om te voorkomen dat ze te kauwen op dingen in je huis!
  4. Zorg ervoor dat uw huisdier heeft een kooi groot genoeg om ze tegemoet te komen. Dit is belangrijk binnen of buiten. Ze moeten genoeg ruimte om de lay-out te hebben, vooral als ze binnen en je zult kooi ze terwijl je weg bent. Dit is de veiligste voor het konijn ook.
  5. Altijd aandacht besteden aan de gezondheid van uw konijn. Ze zijn gevoelig voor verkoudheden en mijten (voornamelijk in hun oren). Verkoudheid kan worden behandeld met een antibioticum of Vet RX medicijn dat kan worden gevonden op de meeste voer winkels of bij uw dierenarts. Mijten of vlooien kunnen worden behandeld met een geneesmiddel dat kan worden gebruikt voor katten! De zorg voor konijnen kan betekenen dat een bezoek aan de dierenarts.
  6. Als uw indoor konijn gaat om buiten te spelen, zorg ervoor dat je je tuin beveiligd! Blijf altijd met hen; laat ze niet in de omheinde tuin alleen. Konijnen houden van graven en zij zullen onder het hek door en uit in de wereld in een mum van tijd!! Het hebben van een veilige omheinde tuin zal ook beschermen hem tegen elke roofdieren zoals buurman honden of katten. Het is een goed idee om vlooien te behandelen uw dier, zoals hierboven vermeld, voordat u ze naar buiten in de tuin. Ze zijn net zo gevoelig als elke andere huisdier om vlooien en teken.
  7. Als je besluit om zwerfvuil train je konijn, moet u geduld hebben met hen. Ze op vangen, maar het kan een paar weken, vooral als het konijn ouder. Het is belangrijk om te onthouden om "bunny proof" uw huis! Er zijn twee belangrijke dingen zorgen te maken over wanneer bunny proofing. De eerste is elektrische snoeren. Zorg er altijd voor dat alle elektrische snoeren zijn opgemaakt of plakband aan de muur het dier zal niet voor hen. Vaak is de plastic hoezen voor verkooppunten die bedoeld zijn om kinderen te beschermen zal werken voor je konijn.
  8. Pas op voor registers.Many woningen hebben registers op de vloer. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen met deze. In de eerste plaats kan je konijn verwarren het register voor een nest, het heeft een vreemde klank en open gaten. Het laatste wat je wilt is voor uw huisdier om te urineren in uw verwarmingsbuis! Er is ook een gevaar voor je konijn hun voeten vast te zitten in hen als ze lopen over hen. Dit kan schrikken hen en dat is de manier waarop hun rug gebroken. Toen bang, ze in paniek en rond begint te dorsvlegel, zonder te beseffen dat ze zichzelf pijn te doen. Het is iets wat je nooit wil behandelen, zodat je een deksel of het blokkeren van het register off is een geweldig idee!
  9. Tenslotte is het belangrijk te hanteren je konijn. Het is belangrijk om laten ze wennen aan de manier waarop je gaat ze op te halen. Zorg er altijd voor om veilig te houden met hun voeten verscholen inch Dit zal ze veiliger te maken. Haal ze gebruikt om u te flippen ze dan op hun rug. Dit zal u helpen voor als je naar hun teennagels knippen in de toekomst. (Knippen van teennagels kan worden gedaan met kat nagel trimmers en moet worden gedaan ongeveer een keer per maand.) Het is belangrijk om te beginnen met dit te doen op jonge leeftijd, zodat ze zich aangepast heeft. Het zal ook een sterkere band tussen u en uw huisdier.
Konijn zorg informatie. Zorg voor een traktatie voor hen zo nu en dan.
Konijn zorg informatie. Zorg voor een traktatie voor hen zo nu en dan.

Wanneer u uw konijn naar huis te brengen, worden ze bang. Als ze binnen of buiten, dit waar. Laat ze een paar weken om te wennen aan hun omgeving en u en uw gezin. Dit geldt met name ten aanzien van andere huisdieren. Konijnen zijn nerveus door de natuur, dus zullen ze schrikken gemakkelijk wanneer het bang door iets van een vacuüm om een hond te blaffen. Geef ze wat tijd, en neem het langzaam, en je zal een veilige omgeving voor je konijn en jezelf te creëren. Vergeet niet dat ze overal leven van 4 tot 10 jaar, dus wees voorbereid op een lange inzet.

Het bezitten van een konijn is hetzelfde als het bezitten van een hond of een kat. We hopen dat u hebt genoten van het leren hoe te verhogen en zorgen voor een konijn. Het vereist een grote inzet, maar het zal ook u vele jaren van vreugde en geluk!