E2y

Leguaan verzorgingstips: Hoe verzorg leguanen te nemen

Meer informatie over leguaan eten en meer

Leguanen kunnen maken fenomenaal huisdieren. Hoewel u niet verplicht om ze lang buiten loopt en zindelijkheidstraining zal niet een probleem dat je uit bed stapt om 3 uur, er zijn andere dingen die je moet weten om een verantwoorde leguaan eigenaar.

De drie grote zorggebieden gaan leguaan voedsel, onderdak, en de zorg voor hun lichamelijke behoeften. Met de juiste, attente zorg, kan uw huisdier leguanen zelfs leven tot 20 jaar.

Leguaan verzorgingstips: hoe verzorg leguanen te nemen. Laat de zon maar schijnen inch.
Leguaan verzorgingstips: hoe verzorg leguanen te nemen. Laat de zon maar schijnen inch.

Wanneer u uw nieuwe huisdier thuis te brengen, moet u een aantal benodigdheden, zoals leguanen eten en meer, die hieronder zullen worden vermeld in de zorg richtingen.

 1. De woonsituatie. Meeste leguanen leven van hun gelukkig leven in een terrarium. Bij aankoop van een terrarium voor uw huisdier moet u ervoor zorgen dat het zal groot genoeg zijn om uw huisdier ruimte te geven om comfortabel te verplaatsen en passen in elk supplies moeten worden geplaatst in de kooi met hem. Je zou niet willen om te zitten in een kleine afgesloten ruimte voor de rest van je leven, dus niet van uit dat je leguaan dit soort behandeling ofwel wil. Houd in gedachten dat de schattige kleine baby leguanen uitgroeien tot vrij grote hagedissen. Je moet dingen op de vloer van het terrarium naar de bodem van het glas te dekken. Wat je plaatst daar zal moeten worden gewassen of vervangen op een regelmatige basis. Iguana uitwerpselen moet dagelijks worden verwijderd. Zorg ervoor dat, wat je ook kiest om op de vloer van het terrarium, kan het niet worden opgegeten door uw leguaan.
 2. Laat de zon maar schijnen inch Leguanen hou van de zon, dus je gaat willen ervoor zorgen dat je niet je nieuwe vriend van de familie te beroven. Een van de favoriete een leguaan van de activiteiten is om te klimmen op houtblokken en de stralende zon te genieten. Indien uw tank niet in een gebied met veel zonlicht, kunt u om het te verplaatsen. Als het verplaatsen is geen optie, dan kunt u een kunstmatige lichtbron te kopen bij de dierenwinkel. Overleg met uw dierenarts over de aanschaf van een kunstmatige UV-licht hoe dan ook, want leguanen profiteren van blootstelling aan ultraviolet B. U kunt ook logs en hout te kopen voor uw leguaan om op te klimmen.
 3. Dinner-time behoeften. Leguanen houden greens van bijna elke soort. Enkele van de meest populaire opties die je moet geven ze op te nemen paksoi, koriander, boerenkool, alfalfa, paardebloem greens, boerenkool, mosterd greens en rapen. Groenten en fruit kan ook een goede optie voor deze huisdieren. Veel leguanen zoals wortelen en appels. Sommige zelfs als zoete paprika's. Voldoende vers water zal noodzakelijk zijn en wilt u misschien toe te voegen in een wekelijkse dosis calcium om ervoor te zorgen dat uw leguaan blijft in optimale health.Nail kwesties. De nagels van een leguaan hebben de neiging om zeer lang. Hoe langer ze worden, hoe meer kans je hebt op het krijgen van krassen. De beste remedie is om ruwe schors leveren voor uw leguaan, zodat, als ze spelen met de schors, het voortdurend zullen hun nagels dragen tot een beheersbaar hoek.
 4. Weet hoe je ze vast te houden. Je wilt voorzichtig het houden van uw leguaan. Niet alleen hebben ze scherpe nagels, maar als ze groeien ze leren om hun staart gebruiken als wapens. Wanneer je geraakt zul je snel leren u niet opnieuw wilt worden getroffen. Een goede manier om ze vast te houden is door ze stevig op de rug en houden ze dicht bij je lichaam. Sommige mensen adviseren verpakking uw onderarm in een handdoek en zitten de leguaan op de handdoek. U wilt er zeker van zijn dat het hoofd van de leguaan u toe is gericht. Deze manier, als de staart wordt gebruikt als wapen, zal het eerder wegzwaaien van u plaats in je. Het is belangrijk dat u uw leguaan te voorzien van een sociaal-stimulerende omgeving op jonge leeftijd, in tegenstelling tot een waarin ze heeft geen menselijk contact. Dat is niet om te suggereren een drukke, stressvolle leefsituatie. Geef je leguaan een gezonde plek waar ze heeft regelmatig contact met mensen, en ze zal je belonen door meer gezellig in volwassenheid.
 5. Kennen hun medische behoeften. De leguaan is geen gemakkelijke huisdier te verzorgen. In feite zijn veel leguanen ziek door een onjuiste zorg door clueless eigenaars. De typische levensduur van een leguaan is 10 jaar. Echter, zonder de juiste zorg, kan een leguaan het leven aanzienlijk kortgesloten. U dient de volgende punten in gedachten alvorens te beslissen om een van deze dieren aan te schaffen:
  • Uw iguana's milieu moet na te bootsen zijn natuurlijke omgeving zo goed mogelijk. Dit betekent dat ze nodig hebben brede tanks die vrij zijn van scherpe randen. De temperatuur in hun tank moet na te bootsen de tropische omgeving van het regenwoud, die ergens rond de 90 graden Fahrenheit betekent. De tank moet hebben tal van takken en de leguaan moet altijd toegang tot vers water en voedsel.
  • Leguanen moeten worden gebaad in warm water op een frequente basis. Overtollig vocht is uitstekend voor hun huid. Het helpt hen ook te behouden regelmaat als het gaat om de eliminatie van afvalstoffen.
  • Leguanen hebben beweging nodig, die zouden kunnen komen in de vorm van het wassen of om uit hun tank en strekken hun benen.
  • Leguanen zijn gevoelig voor metabole botziekten, verlamming van de achterpoten, neus schaafwonden, thermische verwondingen, infecties van de huid, droge gangreen infecties, abcessation, mond rot, interne en externe parasieten, legnood, en blaasstenen. Regelmatige veterinaire bezoeken moeten worden gepland met een dierenarts die ervaring met leguanen heeft. De dierenarts moet niet alleen een grondig lichamelijk van je leguaan, maar bloedonderzoek en ontlasting monsters moeten worden genomen om ervoor te zorgen uw leguaan gezond is.
  • Leguanen zijn bekend om te dragen en te verspreiden salmonella. Voor sommigen is de kans op het krijgen van ernstig zieke zijn van salmonella vergiftiging is te groot. Wilt u een leguaan bezit, moet u ervoor zorgen dat u altijd uw handen te wassen met zeep na het hanteren van uw huisdier. Je moet ook voorkomen dat kinderen aan te raken of te spelen met uw leguaan onbeheerd achter.
  Meer informatie over leguaan eten en meer. Dinner-time behoeften.
  Meer informatie over leguaan eten en meer. Dinner-time behoeften.