E2y

Hoe maak je een kooi te maken voor een slang

Snake kooien kan duur zijn als je ze kopen kant-en-klare

Snake kooien kan duur zijn als je ze kant en klare kopen. In feite, dit is meestal een van de grootste uitgaven als het bezitten van een slang. Het is echter gemakkelijk om een kooi te maken voor een slang met materialen uit de hardware opslag, zoals plexiglas en hout. Bespaar geld door het maken van de kooi zelf, maar zorg ervoor dat u het te construeren op een stevige manier, zodat je slang niet kan ontsnappen. Hier ziet u hoe een kooi te maken voor een slang:

Materialen en benodigdheden:

Hoe maak je een kooi te maken voor een slang. Materialen en benodigdheden.
Hoe maak je een kooi te maken voor een slang. Materialen en benodigdheden.
 • Groot aquarium (20 tot 50 liter of meer, afhankelijk van de soort slang) of vijf stukken van plexiglas in de juiste afmetingen voor een tank construeren
 • Mesh aquarium deksel, of gaas om uw eigen deksel maken
 • Nagels
 • 2 "met 1" hout (als het maken van de tank of het deksel zelf)
 • Scharnieren en klink (als het maken van uw eigen deksel)
 • Epoxy (als het maken van je eigen tank)
 • Tank verwarmingsapparatuur, thermometer, substraat, huiden, en andere noodzakelijke benodigdheden slang (van dierenwinkel)
 1. Weet welk type slang en haar eisen. De kooi eisen voor slangen kunnen sterk variëren in grootte en constructie. Bepaal het type van de slang moet je kooi, alsmede de slang naar verwachting volwassen grootte, voordat u beginnen met de bouw of aankoop van uw leveringen. Begin met een voldoende grote kooi, of je zult moeten houden te vervangen als je slang groter wordt.
 2. Maak de kooi basis. De gemakkelijkste manier om een kooi te maken voor een slang is om een groot aquarium te gebruiken. Afhankelijk van de slangensoorten, moet u er een die is overal van 20 tot 50 liter of zelfs groter. Als u niet een aquarium hebben, koopt vijf stukken plexiglas en wat hout. Maak je eigen door het creëren van een frame met het hout, en vervolgens het plaatsen van de plexiglas in de zijkanten en de bodem van de kooi, beveiligen ze met epoxy.
 3. Maak de kooi deksel. Je kunt ze gebruiken mesh deksels ontworpen voor glazen terrariums, of maak je eigen met behulp van fijne-gauge mesh. Zorg ervoor dat de gaten zijn klein genoeg, zodat je slang niet via hen kan ontsnappen. Voor de stabiliteit, gebruikt nietjes of nagels op het scherm hechten aan 2 "met 1" hout, wat hetzelfde type wordt u met de tank zelf samen te houden. Meet zorgvuldig zodat het deksel stevig passen op de bovenkant van de kooi. Bevestig een klink en scharnieren, zodat het deksel gemakkelijk kan worden geopend, maar zal ook stevig dicht.
 4. Furnish de kooi. Je kunt niet gewoon blijven je slang in een lege kooi. Tank eisen variëren, afhankelijk van de soort en de grootte van je slang, maar in het geval je een verwarmings-methode en een thermometer nodig hebt om de juiste temperatuur te houden in de slang kooi, want slangen zijn koudbloedig.
 5. Test de nieuwe tank. Zodra al uw meters en andere apparatuur zijn geplaatst in de kooi, laat de kooi alleen voor een paar uur om ervoor te zorgen dat de temperatuur en de luchtvochtigheid zijn geschikt voor je slang. Zodra u zeker weet dat het klaar is, beweeg je slang in zijn nieuwe kooi. Kijk je slang dicht voor de eerste dag of twee om ervoor te zorgen dat hij goed acclimatiseren en dat de kooi veilig is, zonder mogelijke manieren om de slang te ontsnappen.

Deze aangepaste slang kooi kan worden ontworpen met de perfecte afmetingen voor uw huisdier slang. Het is eenvoudig te construeren met elementaire timmerwerk vaardigheden, en is veel goedkoper dan het kopen van een slang kooi in de dierenwinkel.