E2y

Identificeren en te behandelen katachtige pancreatitis: symptomen en behandeling

Leer antwoorden op kat gezondheid vragen over pancreatitis en hoe de zorg voor uw zieke kat

Feline pancreatitis is een ernstige ziekte die gevaarlijk kunnen zijn als pijnlijk voor uw kat. Dit artikel bespreekt de symptomen voor katachtige pancreatitis, maar ook andere infecties kunnen veroorzaken gelijkaardige symptomen. Het eerste ding om te begrijpen is hoe te identificeren en te behandelen katachtige pancreatitis.

Hier zijn enkele belangrijke feiten met betrekking tot deze ziekte:

Identificeren en te behandelen katachtige pancreatitis: symptomen en behandeling. Wat zijn de symptomen van pancreatitis?
Identificeren en te behandelen katachtige pancreatitis: symptomen en behandeling. Wat zijn de symptomen van pancreatitis?
  1. Wat is pancreatitis? Het is een zwelling van de alvleesklier, een orgaan dat spijsverteringsenzymen en hormonen zoals insuline produceert. Als de alvleesklier is opgezwollen, kan de enzymen die het produceert voer de omliggende buikorganen. Uiteindelijk kan dit leiden tot schade aan de lever, darmen en andere interne organen die in de buurt van de alvleesklier.
  2. Wat zijn de symptomen van pancreatitis? Feline pancreatitis kan moeilijk zijn te identificeren. Hoewel het wordt vaak gekenmerkt door braken, niet alle katten weer te geven dit symptoom. Andere katten kunnen vertonen tekenen van abdominale ongemak of koorts, hoewel deze symptomen van de vele katten gezondheidsproblemen. Twee van de meest voorkomende dingen waargenomen bij katten met pancreatitis zijn verlies van eetlust en lethargie.
  3. Hoe wordt pancreatitis gediagnosticeerd? Aangezien alle van de symptomen van katachtige pancreatitis zijn geassocieerd met andere ziekten, de enige manier om er zeker van is dat uw dierenarts bloed werk. Terwijl een eenvoudige bloed en urine paneel kan tonen enkele enzym onregelmatigheden, de enige zekere diagnose komt uit een test die bekend staat als de pancreaslipase Immunoreactiviteit test. Aangezien veel labs zijn niet uitgerust om deze test uit te voeren, kan uw dierenarts moet een speciale faciliteit te vinden.
  4. Wat zijn de oorzaken pancreatitis bij katten? Helaas, niemand weet echt. De voorwaarde lijkt niet genetisch zijn of veroorzaakt door een specifieke triggers.
  5. Hoe wordt deze ziekte behandeld? Als uw kat is gediagnosticeerd met katachtige pancreatitis, zal uw dierenarts nodig hebt om uw huisdier nauwlettend te verzekeren dat er geen belangrijke complicaties die een ander type pancreatitis treament. De zwelling kan worden behandeld, evenals de misselijkheid en verlies van eetlust. Bovendien kan de kat moet fluïdum injectie of intraveneuze behandeling om uitdroging te voorkomen.
  6. In ernstige gevallen van katten pancreatitis, kan uw kat nodig heeft om geen voedsel of water te nemen via de mond. Sinds het consumeren van voedsel activeert de alvleesklier, zal het nemen van voeding intraveneus kan de alvleesklier te rusten.
  7. Aangezien insuline productie kan worden beïnvloed door feline pancreatitis kunnen secundaire problemen zoals diabetes optreden. Als uw kat heeft meerdere flare-ups, kan uw dierenarts dat er regelmatig bloedonderzoek voor controle. Het is ook gebruikelijk voor katten met pancreatitis symptomen te lijden aan depressie, dus als dit een probleem is, zorg ervoor om het te vermelden bij uw dierenarts.

Feline pancreatitis is een ernstige ziekte en kan zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Zorg ervoor dat u uw dierenarts te raadplegen als u vermoedt dat deze diagnose. Terwijl sommige katten chronische pancreatitis, vele anderen een bout met de ziekte en herstellen volledig.