E2y

Hoe je wormen bij katten voorkomen

Wormen in uw huisdier kat zijn gevaarlijk voor de gezondheid van uw huisdier en voor uw gezin ook. Het is te behandelen, hoewel het aantal periodes van behandeling voordat het probleem wordt geëlimineerd. Lintwormen, rondwormen, haakwormen en zweepwormen zijn enkele van de gemeenschappelijke katachtige parasieten. De beste manier van handelen is om een besmetting te voorkomen. Hier is wat u kunt doen,

Hoe je wormen bij katten voorkomen. Regelmatig schoonmaken en reinigen van de kattenbak kitty.
Hoe je wormen bij katten voorkomen. Regelmatig schoonmaken en reinigen van de kattenbak kitty.
  1. Houd je kat schoon. Katten algemeen zelf schoonmaakt, maar zorg ervoor dat het vrij is van luizen en teken. Je kunt je kat zelfs rekening te worden verzorgd.
  2. Regelmatig schoonmaken en reinigen van de kattenbak kitty. Laat niet de oude kattenbakvulling zitten voor enkele dagen als je weet dat het moet veranderen. Wormen gedijen in fecale materie en urine dus het is best om zich te ontdoen van het meteen. Voordat u nieuwe nestje toevoegt, wassen de doos of bak met warm water en zeep en ontsmet goed. Ook als u een tuin, houden het gebied schoon aangezien katten ook wormen kan krijgen van uitwerpselen en urine op de grond.
  3. Breng uw kat naar de dierenarts regelmatig voor check-ups. Een lichamelijk onderzoek van uw kat moet worden gedaan. Fecale monsters kunnen ook worden getest. Als u nog andere dieren, is het best om ze te controleren en, om kruisbesmetting te voorkomen.
  4. Train je auto niet om knaagdieren en vogels jagen, want dit is een gebruikelijke manier voor een worm besmetting te beginnen. Maak je kat eten gekookt of bevroren vis in plaats.
  5. Controleer op tekenen van worminfecties. Controleer de anus van uw kat om te zien of er sprake is van lintwormen. Als u merkt dat er wijzigingen in de dispositie van de kat, of uw huisdier is het verliezen van gewicht, ondanks het hebben van een adequate voeding, raadpleeg dan uw dierenarts.
  6. Houd uw huisdier binnen. Het zal helpen om uw kat schoon, maar ook houd deze weg van de bodem en vuil en andere plaatsen waar het kan halen een katachtige besmetting.
  7. Ontwormen van uw kat. U kunt ook uw kat maandelijkse medicijnen om wormen op afstand te houden. Als je een zwangere kat, kan deze doorgeven aan wormen hun pasgeboren kitten via borstvoeding. Ontwormen de moeder kat na de geboorte geeft en houd de kittens uit de buurt van hun moeder voor een paar dagen, of totdat de dierenarts geeft de komende signaal gaan.
  8. Houd uw kat gezond. Te voorzien van een goed uitgebalanceerd en voedzaam dieet en geef het wat multi-vitaminen. Dit zal uw kat de algehele immuniteit te weren infecties en andere ziekten te stimuleren.

Houd uw kat uit de buurt van andere dieren

Houd uw kat uit de buurt van andere dieren. Het is niet verstandig dat uw huisdier kat associeert met andere wijk katten en honden om het risico op infectie te verlagen. Wormen zijn zeer besmettelijk, dus het is best om uw huisdier te isoleren in geval is gediagnosticeerd met wormen. Houd kinderen weg van de kat gedurende de behandeltijd.

Na de behandeling van uw huisdier, zorg ervoor dat je jezelf te beschermen en je handen goed wassen met warm water en zeep.