E2y

Hoe wordt kattenkruid groeien

Inheems in Noord-Europa

Inheems in Noord-Europa, kan deze vaste plant groeien tot vier meter hoog. De lichtgroene blad is bedekt met een fluwelen naar beneden en produceert kleine witte of lavendel bloemen. Droomkruid is een lid van de mint familie en produceert een sterke citroenachtige-mint geur gevonden aantrekkelijk voor katten, bijen, vlinders en vogels. Bladeren kunnen worden gedroogd voor thee en kat gebruik.

Hoe wordt kattenkruid groeien. Vermeerdering van zaaizaad.
Hoe wordt kattenkruid groeien. Vermeerdering van zaaizaad.
  1. Tuin planning. Catnip zal groeien in de volle zon of halfschaduw. De planten de voorkeur aan een gemiddelde, goed gedraineerde grond in vergelijking met de rijke bodem nodig voor wat kruiden. Catnip is een zeer productief groeier en zal vaak overbevolkt kleine tuinen. Als dit een probleem zijn, vergeet niet om kattenkruid zetten in een gebied zal het niet andere planten overladen. U kunt ook een aparte barrière rond uw catnip gewas.
  2. Vermeerdering van zaaizaad. Catnip kan worden gekweekt uit zaden, stekken, kluiten of zaailingen. De meeste tuincentra hebben zaailingen en zaden beschikbaar. Catnip kan worden geplant zowel binnen als buiten. Indoor ruimte is een punt van zorg als deze plant hoog groeit en kan behoorlijk bossig. Catnip groeit goed wanneer geplant in de grond of met behulp van hydrocultuur. Indien geplant in openlucht, zal kattekruid produceren een dichtere gewas wanneer zaden worden geplant laat in de herfst voor het volgende voorjaar. Zaden moeten worden geplant ongeveer 1/8 "diep in de bodem en bewaterd regelmatig zonder teveel water.
  3. Behoud de groei van gewassen. Spruiten moeten verschijnen binnen 10-20 dagen na het planten van zaden. Nadat de planten hebben bereikt een hoogte van vijf centimeter, zullen ze moeten worden gespreid om een plant elke 15-20 centimeter. Wanneer de eerste reeks bladeren ontspruiten uit de stam, de plant snoeien net boven de bladeren. Na een paar dagen zal een nieuwe stam beginnen groeien aan de basis van de bladeren. Voortzetting van dit proces zal resulteren in een verdubbeling van het aantal bladeren per plant en het eindresultaat zal een veel dikkere plant. Verwijderen van de bloemhoofdjes zal de hoeveelheid geproduceerde overtollige planten.
  4. Oogsten. Catnip kan worden geoogst medio zomer en in het algemeen zal regrow voor ongeveer 3 volledige oogsten. Na het snijden, hangen ondersteboven te drogen voor gebruik. Aan het einde van het groeiseizoen, trim van de stengels voor nieuwe groei in het volgende voorjaar.

Catnip kan worden geteeld met zeer weinig zorg en heeft vele toepassingen. Catnip kan ontwikkelen spint al is dit onwaarschijnlijk met de juiste zorg. Kunstmest is over het algemeen niet nodig, tenzij de kwaliteit van de bodem is vrij slecht. De meeste telers liever te bevruchten in de herfst en weer in het vroege voorjaar voor het planten.