E2y

Hoe wordt haarballen bij konijnen te voorkomen

Een huisdier konijn kan gevoelig zijn voor het ontwikkelen van haarballen. Dit is een potentieel ernstige en dodelijke situatie, zodat de eigenaar u moet maatregelen nemen om te voorkomen dat dit gebeurt met je huisdier. Hun schattige en pluizige vacht kan verstrikt raken in hun darm, waardoor wol blok of maag statistieken. Dit vermindert het vermogen van het konijn goed eten en verteren voedsel. Een haarbal is ook een situatie die katten tegenkomen, maar katten hebben de mogelijkheid om uit te spugen elke vacht is, opneemt in tegenstelling tot konijnen.

Hier is hoe te voorkomen dat haarballen bij konijnen.

Hoe wordt haarballen bij konijnen te voorkomen. Kijk of je konijn heeft een van de symptomen.
Hoe wordt haarballen bij konijnen te voorkomen. Kijk of je konijn heeft een van de symptomen.
  1. Kijk of je konijn heeft een van de symptomen. Als u merkt dat je konijn is plotseling lusteloos geworden, is verminderde eetlust en heeft minder kak, kan het zijn wol blok. Als je huisdier eet niet tussen de vier tot zes uur, of u merkt de aanwezigheid van bont in haar uitwerpselen, dan moet je je konijn meteen mee naar de dierenarts.
  2. Groom je konijn regelmatig. Hoewel konijnen vrij veel zich te verzorgen, kunt u verminderen de kansen van het innemen van zijn eigen vacht door borstelen is zelf uit.
  3. Houd de kooi schoon. Weg te vegen en gooien alle bont dat is vergoten. Wees vooral waakzaam tijdens het seizoen, wanneer de konijnen hebben de neiging om meer te werpen.
  4. Houd uw konijntje op een vezelrijk dieet op een dagelijkse basis. Geef het een hoop hooi en bladgroenten te eten. Timothy hooi is aan te bevelen. De vezel zal helpen om dingen aan de hand in de darm. Als een bont is ingeslikt, zal de vezel hem te helpen het uit zijn systeem sneller.
  5. Verhoog uw konijn de inname van water. Dit zorgt ervoor dat je konijn gehydrateerd en ook steun in het passeren van elke ingenomen bont.
  6. Probeer ananas of papaja. Deze vruchten zijn niet alleen rijk aan vezels, maar ook de zuren helpen afbreken elke vacht in het systeem. Als hij niet wil om het te eten, meng het in het water voor sap. Uw konijn kan slagen er niet in de geur. Bieden het nog een paar keer totdat hij eet het op. Laat de niet opgegeten ananas in zijn kooi voor een lange tijd. De geur zal afstoten hem.
  7. Ontvang je konijn bewegen. De oefening zal helpen op welke spijsvertering en beweeglijkheid problemen. Plus, zal het verwijderen van je konijn uit zijn kooi kunt u de tijd om te spelen met het en als er nog andere wijzigingen in haar gedrag dat u misschien niet opmerkt in de beslotenheid van zijn kooi te zien. Het werkt voor mensen ook!
  8. Houd de omgeving van uw konijn vrij van stress. Konijnen zijn erg gevoelig voor hun omgeving, zodat eventuele wijzigingen of vermeende bedreigingen kan het gaan om meer te werpen. Houd het uit de buurt van andere dieren, zoals een hond of huisdier maïs slang. Houd geluidsniveaus laag en zorg ervoor dat de kooi wordt regelmatig schoongemaakt.

Als u merkt dat uw konijn heeft een medische situatie

Als u merkt dat uw konijn heeft een medische situatie, moet u het naar de dierenarts voor onmiddellijke medische aandacht. Inname van haarbal kan een levensbedreigende situatie en uw huisdier kan sterven binnen 24 uur dat je de symptomen opmerkt. De dierenarts zal aanbevelen over de toonbank medicijnen of een operatie in extreme gevallen.