E2y

Hoe weet ik of een huisdier heremietkreeft is ziek

Heremietkreeften zijn winterhard kleine wezens, maar het is mogelijk voor hen om ziek worden, vooral als ze niet goed voor zorgt. Let op uw huisdier heremietkreeft elke dag, zodat u in staat bent om de eerste symptomen van een gezondheidsprobleem op te merken. Hier is hoe om te vertellen als een huisdier heremietkreeft is ziek:

  1. Let op uw huisdier heremietkreeft's normaal gedrag. Door kennis van de normale uw heremietkreeft het gedrag, zul je beter voorbereid op veranderingen in het gedrag te spotten.
  2. Kijk voor krabben vertonen ongewone gedrag. Als een van de huisdier krabben rond lopen in de tank zonder hun schelp, of niet terug te trekken in hun schelpen als je ze ophalen, is dit een belangrijk teken dat een huisdier heremietkreeft ziek is. Uw heremietkreeft moet in zijn schulp bijna altijd, en voor u verbergen door terugtrekkende terug in de shell.
  3. Let op tekenen van lichamelijke ziekte op de krab en zijn schild. Hoewel het eigenlijk normaal is voor krabben om een been of twee verliezen bij het aanpassen aan nieuwe omgevingen of andere stressvolle situaties, als een krab lijkt te verliezen benen zonder aanwijsbare reden, uw huisdier heremietkreeft is waarschijnlijk ziek. Kijk voor bruin of witte vlekjes op de krab. Dit zijn mijten, en je zou kunnen om ze te zien kruipen als je kijkt hard genoeg. Hoewel technisch gezien niet een ziekte, kan mijten toch slecht zijn voor de gezondheid van uw krab. Inspecteer de krabben voor andere shell verkleuringen, ook, zoals schimmel of schimmel. Als u tekenen van deze ziekten, isoleren je krab van de anderen en geef het een bad. Plaats ook een nieuwe shell in de tank in het geval uw krab wil veranderen aan een schoner is.
  4. Kijk voor inactiviteit. Als er een heremietkreeft is hardnekkig inactief, dit niet noodzakelijk ziekte aan te geven. Uw krab kan eenvoudig worden je te vertellen dat zijn omgeving niet geschikt is. Zorg ervoor dat uw tank altijd bij een geschikte temperatuur en dat het schoon is. Veel heremietkreeften die ziek lijken te zijn kan eenvoudig worden geholpen door het aanpassen van de vochtigheid of temperatuur.
  5. Besteed aandacht aan geuren. Als een heremietkreeft is overleden, zult u een sterke, vis-achtige geur op te merken. Een rui krab, daarentegen, kan relatief inactief, met een zwakke geur. Wat hij nodig heeft is een tank met veel substraat waar hij begraven zelf, maar ook een overvloed aan eten en water. Terwijl een krab die rui is technisch niet ziek, hij specialistische zorg, net als zieke heremietkreeften. Probeer geen krab die in het midden van het vervellen verstoren.
Hoe weet ik of een huisdier heremietkreeft is ziek. Let op uw huisdier heremietkreeft's normaal gedrag.
Hoe weet ik of een huisdier heremietkreeft is ziek. Let op uw huisdier heremietkreeft's normaal gedrag.

Als u meerdere heremietkreeften en je denkt dat een van hen zou kunnen ziek zijn, is het belangrijk om de zieken heremietkreeft plaatsen in een isolatietank zodat hij niet krijgt uw andere krabben ziek. Reiniging van de heremietkreeft tank vaak kan ook vermindering van het optreden van ziekten.