E2y

Hoe weet ik of een huisdier cavia is ziek

Cavia's zullen zelden herstellen van ziekten, zonder de zorg van een dierenarts. Hoewel weinig mensen nemen deze huisdieren naar de dierenarts vanwege hun kleine formaat, het verbetert aanzienlijk uw huisdier cavia's kansen op invordering indien er tekenen van ziekte in een vroeg stadium herkend en uw cavia wordt gezien door de dierenarts. Hier is hoe om te weten of een huisdier cavia is ziek:

Hoe weet ik of een huisdier cavia is ziek. Controleer het lichaam van uw huisdier op tekenen van ziekte.
Hoe weet ik of een huisdier cavia is ziek. Controleer het lichaam van uw huisdier op tekenen van ziekte.
  1. Controleer het lichaam van uw huisdier op tekenen van ziekte. Het lichaam van een cavia dat is gezond voelt stevig en solide. Kale plekken achter beide oren komen veel voor, maar kaalheid elders op het lichaam kan een teken zijn van ziekte of ziekte. Cavia's vaak huid problemen vertonen als een van de eerste tekenen van ziekte, dus kijk uit voor rode of kalende plekken. Dit kan een teken zijn van veel verschillende ziekten. Het is ook mogelijk dat je cavia vlooien, die kan worden gevonden met een vlooienkam heeft. Mijten, die kan je cavia krabben zijn huid tot open zweren te ontwikkelen, kan fataal zijn bij cavia's als gevolg van hun kleine omvang. Als u dit soort symptomen heeft, moet je cavia onmiddellijk naar de dierenarts.
  2. Controleer de cavia's ogen, neus en oren. Een cavia's ogen moeten helder en duidelijk zijn. Krokantheid of afscheiding kan een teken zijn dat uw huisdier cavia ziek is zijn. Is elke lozing in de neus kan ook een teken van ziekte. Een cavia loopt met moeite of met opgeheven hoofd naar een kant kan een oorontsteking.
  3. Controleer de ontlasting. Af en toe kijken naar uitwerpselen uw cavia's. Diarree is een veel voorkomende teken van ziekte bij cavia's. Zo zijn uitwerpselen die waterige of blok. Het voeden van uw cavia een dieet van hooi in plaats van groenten en fruit kan verlichten dit symptoom.
  4. Let op de cavia het gedrag. Ziektes vaak fysiek hebben en gedragssymptomen. Eventuele veranderingen in de dagelijkse uw cavia het gedrag of routine kunnen wijzen op ziekte. Voorkomende symptomen zijn gewichtsverlies, lusteloosheid, en moeite met ademhalen. Dit kunnen tekenen zijn van een breed scala van ziekten, de meest voorkomende is scheurbuik, of vitamine C-deficiëntie. Moeizame ademhaling of ratelende uit de longen kan een indicator van de bovenste luchtwegen infecties of allergieën, die beide zijn vaak aandoeningen van huisdier cavia's zijn.
  5. Volg uw cavia de eetgewoonten. De meeste cavia's lijken te zijn het eten van de hele tijd. Dat is normaal. Als je cavia stopt met eten of drinken, kan het een teken zijn dat hij niet goed voelt. Bij cavia's stoppen met eten, kan dit een teken zijn van een ernstige ziekte, en het moet niet lichtvaardig worden genomen. Cavia's kunnen zelfs anorexia, die moet worden behandeld door een dierenarts.

Tijdige behandeling is van essentieel belang om uw huisdier cavia om te overleven een infectie of ziekte. Cavia's kunnen vertonen een breed scala aan symptomen, zowel gedrags-als fysiek, als ze ziek zijn. Elke verandering in uw huisdier moeten volledig worden onderzocht, de meeste van deze ziekten vereisen een dierenarts bezoek als u wilt dat uw huisdier cavia te herstellen.