E2y

Hoe te zoetwatervis ziekten te identificeren en te behandelen

Behandel de meest voorkomende zoetwatervissen ziekten, waardoor uw vissen gezond en mooi

In dit artikel vindt u een aantal van de belangrijkste informatie over hoe te identificeren, te behandelen en te voorkomen dat de meest voorkomende ziekten en gezondheidsproblemen bij zoetwatervissen. Het handhaven van een goede waterkwaliteit met water verandert, vis niet overvoeren, het handhaven van een voldoende hoeveelheid vis voor de beschikbare ruimte die je hebt, het kiezen van soorten met soortgelijk gedrag, en het controleren van de niveaus van de PH zijn allemaal goede tips voor u om een gezond en mooi zijn aquarium. Maar zelfs als u aandacht besteden aan al deze aanbevelingen, kan een ziekte toeslaan op elk moment.

 1. Ammoniak of nitriet / nitraat vergiftiging. Dit zijn geen ziekten, maar eerder gezondheidsproblemen veroorzaakt door slechte watercondities. Ammoniak, nitriet en nitraat zijn giftige stoffen die uw vis kan doden. Er zijn ammoniak en nitriet / nitraat tests die u kunt kopen en gebruiken voor een gemakkelijke controle van de niveaus van deze stoffen.
  Hoe te zoetwatervis ziekten te identificeren en te behandelen. Ammoniak of nitriet / nitraat vergiftiging.
  Hoe te zoetwatervis ziekten te identificeren en te behandelen. Ammoniak of nitriet / nitraat vergiftiging.

  Indien ammoniak hoog is, kan de vis rode kieuwen, eventueel met ontsteking. Ze zijn meestal aan de oppervlakte, happend naar lucht. Als nitriet en nitraat hoog zijn, zal uw vissen lethargisch te kijken.

  Deze hoge niveaus worden meestal veroorzaakt door een grote bio-luid in uw filtersysteem, en vele malen als gevolg van een grote populatie in een kleine tank. In dit geval had je beter een ander huis te vinden voor een aantal van uw vissen. Met behulp van een nieuwe en krachtigere reiniging en filtering systeem zal u helpen. In de aqua winkels vindt u een aantal producten op de niveaus van ammoniak te verminderen, bijvoorbeeld (het grootste deel van hen worden gebruikt in de filters, op dezelfde manier waarop je dat doet met carbon) te vinden. Maar goed, je vissen worden vergiftigd en u een oplossing nodig meteen: je nodig hebt om water veranderingen uit te voeren. Vernieuwen van ongeveer 1/3 van het volume water wordt aanbevolen, maar natuurlijk als je al enige ervaring, kunt u wijzigingen voor grotere hoeveelheden uit te voeren. U kunt mijn artikel controleren over Hoe het water van uw aquarium schoon te maken .

 2. Ichthyophthirius -. Ich (whitespot) Witte vlekken in het lichaam van uw vissen, vooral op de vinnen - dit is het symptoom van de meest voorkomende vissen ziekte voor zoetwateraquaria. Ich is een parasiet die uw vissen infecteert zeer snel en kan echt besmettelijk, dus in het geval van een infectie kunt u uw vis afzonderlijk te behandelen en let op de anderen. Het beste advies dat ik zou je geven voor het voorkomen Ich infecties is het onderhoud van uw water temperatuur boven 25 º C of 82 º F, sneller draaien van de cyclus van de parasiet. Water veranderingen welkom zijn in dit geval ook voor het handhaven van een betere waterkwaliteit. Het is belangrijk om de juiste medicatie: het is gemakkelijk om de oplossingen te vinden van Ichthyophthirius infecties, maar de meeste medicijnen zijn onder andere parasieten infecties.
 3. Vinrot Echt voorkomende en minder gevaarlijke ziekte;. De symptomen natuurlijk rottende vinnen alsook verlies van eetlust. De vis blijven in de bodem van de tank. Het is een bacteriële infectie meestal te wijten aan slechte waterkwaliteit. Medicatie tegen bacteriële infectie en een betere kwaliteit van het water zijn noodzakelijk (water verandert een zo maar door).
 4. Vis schimmel. Het belangrijkste symptoom is katoen-achtige gezwellen op het lichaam die witte of grijs-kleurige verschijnen. Het is meestal een secundaire ziekte: De vissen hebben al een bacteriële of parasitaire infecties, en vanwege de slechte kwaliteit van het water en vele andere factoren is er een goede kans voor de schimmel te ontwikkelen in de vis. Het zal veiliger om de vis afzonderlijk te behandelen van de anderen, want het kan echt besmettelijk. Gebruik de aanbevolen medicatie voor schimmel.
 5. Gat in het hoofd. Kleine gaatjes in het lichaam en vooral in de kop van de vis het een veel voorkomende ziekte in vis uit de Amazone. De behandeling is in principe water-veranderen en geven de vis medicatie. De vissen voeren met vitaminen verrijkte voedingsmiddelen en uit veranderen of stoppen met actieve kool, zelfs als u geen medicatie gebruiken. Sommige zegt dat actieve kool gebruikt kan de ernst van de ziekte te verhogen.
 6. Pop-eye. Een of beide ogen van de vis lijken te steken en soms, in gevorderde gevallen kan de vis een echt schokkend look te krijgen. Meestal is dit het gevolg van bacteriële infecties, dus je kan remedies te gebruiken tegen deze, en houden ook een goede waterkwaliteit.
 7. Oodinium (fluweel). De vis een vergelijkbaar uiterlijk vissen met Ich (whitespot infecties), maar in dit geval de vlekken kleiner, geel-grijs en stoffig. Snelle kieuw beweging en wrijven op oppervlakken in de tank (zoals rotsen en planten) komen vaak reacties van de besmette vis. Oodinium wordt normaal gebracht met nieuwe vissen en planten uit andere aquaria, dus in de meeste gevallen de ziekte is niet direct gekoppeld aan watercondities. Daarom is de beste manier om te voorkomen Oodinium infecties is het uitvoeren van een quarantaine voor de nieuwe vis vóór de introductie ervan in uw tank. Als u al een besmette vis, gebruik aanbevolen remedies voor parasitaire infecties en ziekten.