E2y

Hoe te koi kiezen voor een aquarium

Koi of nishikigoi

Koi of nishikigoi, die, in het Japans betekent "gekleurde Koi," is een bekende zoetwatervis. Dit is een populair sieraad vis vanwege haar schoonheid en kleuren. De koi hebben een lange levensduur en zijn aangepast aan het leven in een vijver. Er zijn eigenlijk vele variëteiten van koi die nu beschikbaar zijn. De koi zijn naar verluidt "vis van een krijger" volgens de Japanners, want ze symboliseren kracht en mannelijkheid. Zij worden ook beschouwd als goed geluk. Ze zijn niet zo gebruikelijk als enige huisdieren waarschijnlijk vanwege de zorg voor hen is niet eenvoudig. Er zijn zo veel dingen in overweging te worden genomen wanneer men van plan om een koi hebben. Als u wilt een koi te kopen, dan is dit artikel zal u voorzien van tips over hoe om koi te kiezen voor uw aquarium.

  • Meestal kleine koi heeft alleen een 20 - tot 55-liter aquarium. Indien mogelijk, ga dan voor minstens een 125-liter tank, zodat de koi echt kunt zwemmen. Ze zouden mooi om hem te bekijken zijn. De vloer moet in staat zijn om het gewicht van een aquarium groot zodat het niet zal breken, of beter nog, zet het aquarium in de kelder, zodat de mogelijkheid van het aquarium crashen zeer minimaal hanteren.
  • Er zijn verschillende variëteiten van koi. Bekko en Utsuri Koi hebben zwarte lichamen met een beetje wit, rood, of geel strepen. De Tashio Sanke heeft witte body met rode kleur op de rug. De Tashio is gemarkeerd met een zwarte kleur. De Kohaku heeft dezelfde kleur als de Tashio Sanke. Terwijl de Showa Sanke is zwart, maar gemarkeerd met witte en rode kleur.
  • Als u wilt dat de koi te kweken, dan moet u weten dat de seksuele ontwikkeling van de koi's start wanneer het is 2 meter lang. Meestal is de eigenaar van de dierenwinkel zal u helpen met de fokkerij.
  • De vuistregel is een centimeter van vis (exclusief de staart) per liter water. Koop vissen die om je tank te vullen. Het beste is om ze te kopen als ze nog klein zijn, zodat u zult zien de vissen groeien in de tank.
  • Koi zijn heel speciaal en meer aandacht vergen. U dient de plaats en de grootte van het aquarium te overwegen als je ze wilt kopen als huisdieren. De langste van de koi kan groeien is 3 meter, dus verwacht een zeer groot aquarium te kopen.
  • De vrouwelijke koi hebben meestal sigaar-vormige lichamen die zijn vrij breder in vergelijking met de mannen. Dus, als je meer wilt koi hebben, koop dan de vrouwtjes. De vuistregel moet in gedachten worden gehouden, dat is 1 centimeter van vis voor elke 1 liter water.

Verschillende variëteiten van Koi zijn nu beschikbaar

Hoe te koi kiezen voor een aquarium. Meestal kleine koi heeft alleen een 20 - tot 55-liter aquarium.
Hoe te koi kiezen voor een aquarium. Meestal kleine koi heeft alleen een 20 - tot 55-liter aquarium.

Verschillende variëteiten van Koi zijn nu beschikbaar. Ze zijn zeer levendig naar te kijken en wordt gezegd dat ze geluk brengen. Maar zorg ervoor dat ze goed verzorgd. Zoeken op het internet om meer over de koi weten, zodat u voorkomen dat ongewenste ongevallen en mogelijk de dood tot uw koi. U kunt ook de eigenaar van de winkel voor meer informatie over hoe de verzorging van uw koi te vragen.