E2y

Hoe te koi te beschermen tegen roofdieren

Koi zijn uitstekende vis om als huisdier te houden

Koi zijn uitstekende vis om als huisdier te houden, vooral als je een grote vijver te houden. Koi hebben ook zeer lange levensduur. Sommigen kunnen zelfs live voor eeuwen, met de juiste verzorging en voeding. Helaas, terwijl Koi zijn leuk voor huisdieren en zelfs als een bedrijf, als je een fokker, veel wilde dieren beschouwen hen als voedsel. Daarom moet u uw koi karper te beschermen tegen roofdieren met alle mogelijke middelen.

  • Ontwerp uw vijver met bescherming in het achterhoofd. Het eerste wat je moet doen is ervoor te zorgen dat uw vijver niet gemakkelijk toegankelijk is voor kleine roofdieren, zoals katten, wasberen en dergelijke. Deze dieren kunnen eenvoudig wachten op hun prooi op richels en ondiepe delen van de vijver. Vanwege dit, moet u het ontwerpen van uw vijver zodanig dat het niet oppervlakkig is, en dat er een steile helling aan de randen. De hellingen van uw vijver moet ook glad zijn, dus het zal niet makkelijk zijn voor kleine roofdieren om een voet aan de grond te krijgen en een van uw vis te grijpen.
  • Geef ze een schuilplaats. Behalve het ontwerpen met steile en gladde hellingen, het ontwerp van de vijver, zodat de koi kan een schuilplaats hebben als ze zin roofdieren. Koi gemakkelijk aanvoelen mensen en andere dieren buiten het water. Als ze voelen gevaar, zullen ze verbergen. U kunt de aankoop structuren, genaamd een Koi Kastle en plaats deze op de bodem van uw vijver. Dit geeft uw vissen voldoende bescherming in het geval dat roofvogels swoop in de vijver.
  • Plaats lokvogels. Predators gemakkelijk te jagen wanneer er geen gevaar is rond. Plant nep roofdieren in uw vijver, zoals een rubberen slang of alligator. Deze kunnen helpen afweren katten, wasberen, en dergelijke. U kunt ook een nep reiger, die kan andere vogels af te schrikken. Roofvogels kunnen territoriaal, en zal niet jagen op plaatsen waar andere roofdieren voeden.
    Ook kunt u een nep koi te planten in de buurt van de rand van de vijver, die kunnen helpen waarschuwen je echte koi als hij wordt aangevallen door een vogel of een ander roofdier.
  • Te dekken. Genoeg Geef uw vijver bedekken van een luchtfoto door de aanplant van gebladerte en bomen. U kunt ook waterlelies, om uw koi te geven een schuilplaats van alle roofvogels die zouden kunnen worden op zoek naar voedsel van boven.
  • Installeer actieve verdediging. De hierboven geschetste afschrikmiddelen zijn meestal passief, maar ze zijn niet terug te vechten tegen roofdieren. Als extra bescherming, kunt u een motie-geactiveerde sprinkler, die zal spuiten en bestrooi het water wanneer het zintuigen dieren in de buurt. Dit kan effectief af te schrikken katten en wasberen, die wars van water. U kunt ook uw afrastering koi vijver met een elektrische afrastering. Dit zou would-be roofdieren een milde elektrische schok, die niet per se fataal, maar zou onaangenaam.
  • Voeg netten slot., Kunt u net op uw vijver. U kunt netten tijdens de nacht, voor extra bescherming. Dit zal niet alleen helpen bij de bescherming tegen roofdieren, maar kan ook helpen vangen vallende bladeren in de herfst. Saldering kan bespaart u een hoop tijd bij het schoonmaken van de vijver.

Hoe te koi te beschermen tegen roofdieren. Ontwerp uw vijver met bescherming in het achterhoofd.
Hoe te koi te beschermen tegen roofdieren. Ontwerp uw vijver met bescherming in het achterhoofd.

Bescherming tegen roofdieren is slechts een middel van het nemen van goede zorg van uw koi karper. Houd ze veilig en gezond, en zullen ze een lang leven en groeien groot.