E2y

Hoe te voorkomen en te elimineren haarballen bij katten

Als je katten te houden rond het huis

Als je katten te houden rond het huis, een van de eerste rare kleine oefeningen die uw kat zo nu en dan zal doen, is het verwijderen van haarballen. Zo walgelijk als haarballen mag lijken, ze zijn een feit van het leven voor de meeste katten. Omdat katten gebruiken hun eigen taal om hun vacht schoon te maken, zullen ze uiteindelijk slikken een behoorlijke hoeveelheid van het haar, die zij dan zullen uitbraken als haarballen. Hoewel er geen oplossing is om totaal te voorkomen haarballen, hier zijn enkele manieren om de haarballen te verminderen.

  • Grooming schema. Allereerst moet u uw kat helpen bij het schoonmaken zelf. Hoewel de meeste katten zijn bang voor water, kunt u nog steeds bruidegom hen op andere manieren. Koop speciale borstels die speciaal zijn ontworpen voor katten. Deze borstels moeten hebben gebogen haren die losse haren opknoping in de vacht van uw huisdier zal verzamelen. Op deze manier, moet uw kat minder haar slikken omdat je het meeste hebt verwijderd. Een verzorging schema is vooral belangrijk als je langharige, mooie katten die de neiging hebben om veel bont werpen. Zo veel als mogelijk, moet je verzorgen uw kat een keer per week, hoewel sommige katten hebben bijna dagelijkse verzorging in het voorjaar.
  • Trimmen. Vervolgens moet je ook rekening houden met het geven van uw kat een vacht trim. Kortharige katten hebben meestal dikker haar dat meer strak vasthouden aan de huid. Deze katten meestal kunnen maken zonder het trimmen. Maar als je een langharige kat, moet u overwegen om de kat haar geknipt. Er zijn professionals die de kat haar kan knippen voor u, of u kunt het haar zelf trimmen met haren van huisdieren schaar. Zorg ervoor dat uw kat is ontspannen voordat je zijn haar knippen. Anders zou je eindigen met veel krassen op je huid.
  • Vetrijk voedsel. Soms is een van de redenen waarom een kat werpt teveel vacht is vanwege zijn dieet. U zou moeten overwegen het verschuiven naar kattenvoer met een hoger vetgehalte. Natuurlijk zijn er voordelen en nadelen aan kattenvoer met een relatief hoger vetgehalte. Het hoge vetgehalte kan uw kat iets te zwaar te maken, vooral als uw kat niet veel beweging te krijgen. Maar, kan het extra vet ook de vacht van uw kat sterker te maken en zal helpen om overmatige haaruitval te minimaliseren. U kunt de porties van voedsel van uw kat te verminderen, zodat hij krijgt het extra vet zonder dat het te zwaar. Als alternatief kunt u ook ongeveer twee eetlepels olijfolie toe te voegen aan voedsel van uw kat een keer per week.
  • Back schrapers. Er zijn ook wat speelgoed voor katten die speciaal zijn ontworpen om overtollig haar te verzamelen. Deze zijn terug scratchers genoemd, waar katten hun lichamen kunnen wrijven zodat het overtollige haar stokken aan de achterkant schrapers.

Tot slot, zorg ervoor dat uw kat krijgt voldoende beweging

Hoe te voorkomen en te elimineren haarballen bij katten. Als je katten te houden rond het huis.
Hoe te voorkomen en te elimineren haarballen bij katten. Als je katten te houden rond het huis.

Tot slot, zorg ervoor dat uw kat voldoende beweging. Hoewel katten niet precies uit te gaan voor loopt de manier honden te doen, zijn er nog een aantal manieren om een kat te laten bewegen. Spelen met uw kat vaak, en leren uw kat trucjes. Op deze manier zal uw kat in staat zijn om wat te oefenen, wat beter lichaam ontwikkelen en sterker haar bevordert krijgen.