E2y

Hoe te vertellen als je konijn zwanger is

Als ze ongeveer vijf maanden

Als ze ongeveer vijf maanden, zijn vrouwelijke konijnen, die ook wel doet, al seksueel volwassen. Tijdens deze fase van hun leven, de kans op zoom om zwanger te raken na het plaatsen van hen met mannelijke konijnen is zeer hoog. Als u een nieuwe fokker, zou je kunnen afvragen of je doe is zwanger. Om u te helpen bij het bepalen of dit zo is, lees dan de volgende tips hieronder over hoe om te vertellen als je konijn zwanger is.

Hoe te vertellen als je konijn zwanger is. Is ze het bouwen van een nest?
Hoe te vertellen als je konijn zwanger is. Is ze het bouwen van een nest?
  • Is ze het bouwen van een nest? Dit wordt beschouwd als een fundamenteel teken dat aangeeft de zwangerschap van uw doe. Het nest zal dienen als de plaats waar ze legt haar kits. Soms, bij het maken van een nest, zal een hinde te trekken bont uit haar lichaam als voering. Maar wees niet ongerust. Dit gedrag is normaal als ze zwanger zijn. Toch is dit niet de beste manier om te bepalen of uw doe is echt zwanger, omdat er geen die laten zien dit soort gedrag wanneer het ondergaan van valse zwangerschap.
  • Hoe lang is het geleden dat de paring? Doe de berekeningen. Wanneer heeft de paring van uw doe met een ander konijn plaats? Het proces van de zwangerschap vindt doorgaans plaats binnen achtëntwintig-tweeëndertig dagen na de handeling van de paring aan de geboorte van de kits. Als en wanneer wordt is al veertig dagen na de paring, het meest waarschijnlijk, uw doe niet zwanger is op alle.
  • Is ze het hebben van stemmingswisselingen? Te observeren en je konijn stemmingswisselingen en kijken of ze haar humeur snel varieert van tijd tot tijd. Bijvoorbeeld, als ze is meestal vriendelijk en blij als je in contact met haar, maar plotseling gek en boos de volgende keer dat je haar aanraakt, kunt u overwegen dit een teken dat je doe zwanger is. U kunt ook beschouwen een teken van zwangerschap elke vreemde gedrag dat je haar doen als constante kauwen en graven.
  • Is haar buik steeds groter? Je kunt ook bepalen of uw doe zwanger is door het aanraken van haar buik. Het is echter raadzaam dat u alleen deze methode te proberen als je hebt gehad een ruime ervaring met de zorg voor konijnen. Indien en wanneer je dit doet, voelen voor kleine brokken als grote knikkers. Onnodig te zeggen, moet je voorzichtig zijn in het doen van dit, omdat je zou kunnen schadelijk zijn voor de baby's die door uw doe.
  • Heb je geprobeerd een bezoek aan de dierenarts? Als u nog steeds niet zeker of je konijn zwanger is, je zou kunnen proberen een bezoek aan de dierenarts en laat uw konijn x-stralen. Dit geeft je duidelijke resultaten over de vraag of uw hinde draagt baby's.

In het verzorgen van konijnen

In het verzorgen van konijnen, moet je geduld hebben. Besteed voldoende tijd om ervoor te zorgen dat de tekenen van zwangerschap kunnen worden herkend. Tijdens deze periode, zou je doe moet alle zorg en aandacht die ze kon krijgen van u, zodat ze kunnen leveren de baby's met succes vooral als je een fokker. Zoveel mogelijk, probeer je hinde te voorzien van een omgeving die vrij van stress.