E2y

Hoe te varkens fokken

Gedomesticeerde varkens zijn gefokt voor vele jaren gebruik van verschillende methoden. Elke methode heeft zijn voordelen en nadelen. Deze methoden worden met de hand paring, pen-paring, weiland-paring, kunstmatige inseminatie (KI) en embryo transplantatie. Al deze methoden kunnen worden gebruikt wanneer een vergulde, een jonge vrouwelijke varken, ten minste 10 maanden of een zeug, een oudere vrouwelijke varkens en moeten in warmte voor een van deze werkwijzen het gewenste resultaat nakomelingen. Mannelijke varkens of zwijnen zijn volwassen op 8 tot 12 maanden oud en kan worden gebruikt in de methoden en.

Stap 1

Hoe te varkens fokken. Stap 1.
Hoe te varkens fokken. Stap 1.

Hand-paring varkens treedt op wanneer een zeug of gelt is gekoppeld of gefokt op een everzwijn. De voordelen van deze methode van fokvarkens zijn dat het mogelijk maakt de kweker de mogelijkheid om te kiezen waar varkens worden gefokt en elimineert alle sociale concurrentie. Deze methode staat ook overvloed van tijd voordat de beer is aan de volgende zeug of gelt die belangrijk zijn voor het everzwijn vruchtbaarheidscijfer is fokken. Het nadeel van deze methode van fokvarkens is dat het vereist nogal wat van de persoon tijd en moeite.

Stap 2

Pen-paring varkens treedt op wanneer meerdere zeugen aan de pen van de zwijnen's worden gebracht om te worden gefokt. De voordelen van deze methode van fokvarkens zijn dat het niet zoveel tijd vanaf de behandelaar de situatie andere vereisen en doet vaak de zeugen meer gestimuleerd door verplaatst naar de pen zwijn dan het tegenovergestelde. Het nadeel van pen-paring varkens is dat het niet het meest efficiënte gebruik van de zwijnen zeugen kunnen worden gefokt nadat ze reeds bedacht en er een grotere kans op verlies van de zwangerschap wegens "sociale concurrentie."

Stap 3

Wei-paring varkens is net zoals de naam veronderstelt, het is als varkens, zowel zeugen en beren, mogen vrij rondlopen in de wei situaties en laat de natuur over te nemen. Dit is de minst gecontroleerde fokmethode varkens en niet het meest toegepast, vooral bij kleinere operaties.

Stap 4

Kunstmatige inseminatie (KI) treedt op wanneer de zeug of gelt wordt gefokt met sperma afkomstig van een zwijn. Het zwijn is niet betrokken bij de paring in een ander dan het doneren van zijn sperma weg. De handler of fokker van de varkens moeten zich bewust zijn van de technieken met betrekking tot het uitvoeren van AI op een vergulde of zeug. Deze werkwijze is een van de meest gecontroleerde methoden. De enige ongecontroleerde stap in deze werkwijze is de datum van de vergulde of zaaien komen hitte. Andere dan de controle voordelen zijn de fokker met de mogelijkheid van upgraden van hun kudde, zonder daadwerkelijk de aankoop van een zwijn. Het nadeel zou de kosten die gepaard kan zijn en dat de kweker moet de techniek nodig is om deze methode te bereiken leren.

Stap 5

Embryo transplantatie treedt op wanneer de zeug of gelt heeft een levensvatbare embryo getransplanteerd in haar baarmoeder. De techniek voor deze methode vereist dat de fokker te worden geïnformeerd in embryo transplantatie, maar gelukkig kan worden gedaan zonder een operatie.

Stap 2. Stap 3.
Stap 2. Stap 3.