E2y

Hoe maak je een brandijzer gebruiken

De handeling van branding vee met behulp van een brand-verhitte materiaal om zo te identificeren zijn eigenaar heeft oorsprong teruggaat tot de oude Egyptenaren. Echter, in Europa werd het de standaard techniek van het markeren van de veestapel tegen de komst van de Spanjaarden in 1500. Er zijn verschillende vormen van branding, afgezien van de traditionele hete ijzer branding die in de volksmond wordt geassocieerd met het oude westen. Er is vriesbranden, chemische branding, oormerken, oormerken, innerlijke lip of oor tatoeages, of elektronisch merken dat het gebruik van een microchip maakt. Vandaag, populaire toepassingen branding omvatten vee, biefstuk branding, hout branding, culinaire en andere ambachten. Bij het gebruik van een branding ijzer voor uw vee, zorgen ervoor dat u zich bewust bent van bepaalde staat wet-en regelgeving met betrekking tot de branding van de dieren, het type van branding, zijn methode, soort van merk, en waar op het lichaam van het dier mag u het merk passen .

  1. Bereid uw vee. De plek op het dier moet schoon en droog. Knip de haren uit het gebied waar u het merk van toepassing zal zijn. Niet merk een natte of vochtige vee, anders wordt het merk zal verbranden van de huid en laat een litteken of een vlek. Neem de juiste zorg en het tijdstip waarop branding, als het vee merken daar permanent zal zijn.
  2. Bereid uw branding ijzer. Gebruik een staalborstel schoon te maken en te verwijderen schaal van het ijzer. Het moet vrij zijn van verbrand haar en scherpe randen voorafgaand aan de toepassing ervan op uw vee. Wees je bewust van de juiste dikte van het merk. Irons zou een dikte van 3/8 moet ½ inch. Een vier-inch ijzer is ideaal voor kalveren, terwijl een vijf-inch ijzer wordt geadviseerd voor jaarlingen. Paarden hebben dunne huid, dus een lichtgewicht strijkijzer en een lichte druk is voldoende om een permanente merk te maken voor hen.
  3. Steek de stekker in de branding ijzer en wacht tenminste 90 seconden om de juiste temperatuur of wanneer het verschijnt om de kleur van de as te bereiken. De branding ijzer moet over de juiste temperatuur om voldoende te verbranden en verwijder het haar en de buitenste laag van de huid van het dier.
  4. Breng de brandijzer het dier met matige druk gedurende ongeveer 5-10 seconden. Hoe lang je het strijkijzer kan ook afhankelijk zijn van factoren zoals het dier ras, leeftijd, haar deksel, weersomstandigheden, en de temperatuur van het ijzer. Typisch zodra de omliggende huid verandert in een donkere koperkleur, kunt u het merk te verwijderen. Laat het niet langer te blijven of het dier zal bloeden.
Hoe maak je een brandijzer gebruiken. Bereid uw branding ijzer.
Hoe maak je een brandijzer gebruiken. Bereid uw branding ijzer.

Het onderhouden van uw branding ijzer is belangrijk om een goed merk te creëren. Het soort reinigingsmiddelen afhankelijk van wat de brandijzer wordt gebruikt. Terwijl een stalen borstel wordt gebruikt voor een veehouderij ijzer, een biefstuk ijzer heeft behoefte aan een schone, stevige maar niet-schurende pad voor het verwijderen van voedselresten. Een biefstuk ijzer is een van de favoriete barbecue accessoires van koks of koks voor het markeren ontwerpen op voedsel. Hoe goed je zorg voor je branding ijzer zal invloed hebben op de kwaliteit van het lettertype, ontwerpen, of markeringen u vertrekt op uw vee, houtbewerking, voedsel, of andere grondstoffen.