E2y

Hoe te vaarzen en stieren ontwormen

Als de temperaturen stijgen en weilanden dooi

Als de temperaturen stijgen en weiden dooi, de larven van wormen, die spoelwormen, lintwormen en staartvinnen zijn, beginnen zich te positioneren, zodat vee hen zal verteren. Eenmaal verteerd, zullen de larven het darmweefsel van de koe waar ze zullen rijpen en leggen eieren van hun eigen land door te dringen. De piek tijd voor deze larven is midden in de zomer. Verschillende leeftijdsgroepen en verschillende beslagen grasland systemen kan blijken gevoeliger dan andere parasieten, waardoor een verscheidenheid van methoden om het risico van verontreiniging te voorkomen of te verminderen.

Sommige preventieve methoden zijn zo simpel als beter beheer van grasland om overbegrazing te voorkomen, terwijl andere methoden omvatten het gebruik van anthelminitics ook wel bekend als ontwormers. Ontwormers dienen als voorzorgsmaatregel hulpmiddelen om besmetting bij runderen en andere soorten vee te voorkomen als het bepalen van parasieten parasitaire aandoeningen kan moeilijk zijn zonder de hulp van een dierenarts die laboratoriumonderzoek kan uitvoeren. Symptomen die zichtbaar kan zijn, omvatten maar zijn niet beperkt tot gewichtsverlies, verlies van eetlust, afname in melkproductie, ruwe vacht, en diarree. Het gebruik van een goede ontworming programma kan een verhoging van de opbrengst van zowel zuivel en rundvlees tevens gezonder vee te brengen.

Net als de boeren die hen tewerkstellen

Net als de boeren die hen tewerkstellen, zijn ontworming methoden gevarieerd. Ontwormers neemt de vorm van pasta, poeder, toevoegingsmiddelen, injectie, pour-ons, en doordrenken, onder anderen. Bekende merken van ontwormers omvatten Safe-Guard en Panacur beide bieden een verscheidenheid van soorten dewormer. Bij het kiezen van een soort dewormer, is het belangrijk om gebruik van de bijzondere soort van weten en lees nauwkeurig de instructies goed te doseren de vaars of stier. Speciale opmerking moet worden gegeven aan de wachttijden, als u van plan om te slachten of verkopen de melk van een dier dat is ontwormd. Terwijl de meeste vormen van dewormer geschikt voor stieren kunnen zijn, moeten sommige niet worden gebruikt op vaarzen die van fok leeftijd of zijn minder dan 45 dagen in hun zwangerschap, zoals Safe Guard-En-Pro-Al.

Hoe te vaarzen en stieren ontwormen. Als de temperaturen stijgen en weilanden dooi.
Hoe te vaarzen en stieren ontwormen. Als de temperaturen stijgen en weilanden dooi.

De tijden te ontwormen vee variëren, afhankelijk van het geslacht en de leeftijd van het individu. Vaarzen en stieren moeten worden ontwormd volgens verschillende normen. Mature vaarzen moeten worden ontwormd buurt verfrissing, terwijl stieren, die meestal gevoeliger dan vaarzen, tijdens de lente en de herfst moet worden behandeld. Omdat volwassen vaarzen en stieren hebben een zekere mate van immuniteit, kan benzimidazole producten genoeg om de controle parasieten. Vaarzen en stieren op feedlots kan minder ontworming dan die op grasland nodig. Daarnaast heeft de Pfizer Animal Health Veterinaire Operations adviseert lente ontworming voor vee, om de toekomstige besmetting van weilanden tijdens het grazen te verminderen.

Omdat er verschillende bedrijven elk hun eigen behoeften, moet worden opgemerkt dat niet alle methoden geschikt voor elk geval, en zoals altijd moeten boeren hun dierenarts welke methode het beste past bij hun situatie te bepalen raadplegen.