E2y

Hoe te nitraten te verlagen in een zoutwater aquarium

Als je nog je chemie onderwerp goed

Als je nog je chemie onderwerp goed, zou je weten dat nitraten zijn de eindproducten van de stikstofcyclus. We zullen niet gaan door de technische dingen, maar aangezien nitraten zijn de eindproducten van een cyclus, wordt algemeen aangeduid als een afvalproduct. Ja, het is waar, maar het is niet per se een slechte component - die ons leidt naar ons artikel. Je moet niet vergeten dat stikstof afkomstig is van voedsel dat is waarom het onvermijdelijk is om nitraten in uw zoutwateraquarium hebben. Maar wist u dat het in feite gunstig voor uw zoutwater aquarium tanks om wat nitraatgehalte hebben zoals zij stelt de balans in je kunstmatige ecosysteem? Echter wanneer presenteren als boven de normale niveaus, kunnen nitraten voordoen als een bedreiging voor uw huisdieren bewonen dat aquarium. Dus hoe kan je die nitraatgehalte op hun meest juiste niveau te houden? Hier zijn een paar tips:

Reinig altijd uw aquarium tanks

Reinig altijd uw aquarium tanks. Dit spoelt de verontreinigende stoffen in een aquarium. Als u vermoedt of uw aquarium hebben getest voor nitraatgehalte en vond ze in extreme niveaus, moet u mogelijk een grondige reiniging van uw aquarium te voeren. Dat omvat de rotsen, ornamenten en apparatuur.

Vraag hulp van je lokale dierenwinkel

Hoe te nitraten te verlagen in een zoutwater aquarium. Als je nog je chemie onderwerp goed.
Hoe te nitraten te verlagen in een zoutwater aquarium. Als je nog je chemie onderwerp goed.

Vraag hulp van je lokale dierenwinkel. U mag testkits voor stikstof niveaus daar aan te schaffen. Ook als u uw aquarium heb gevonden om hoog nitraatgehalte hebt, kunt u ook kopen behandeld water en vervang een-derde van het water in uw tank (uiteraard na het schoonmaken) tot lagere nitraten.

Vaak aquariumwater wijzigen

Vaak aquariumwater veranderen. Een eenvoudige verandering van schoon, zoet water kan voorkomen en te helpen verminderen nitraatgehalte. Houd in gedachten dat dit risico het verliezen van de "goede bacteriën" in je tank en ook u niet wilt dat al uw nitraatgehalte verliezen als ze te behouden evenwicht in uw aquarium. Je zou kunnen proberen geleidelijk aan het veranderen water als een substituut voor het behandelde water uit uw dierenwinkel of als aanvulling op het.

Vermijd overvoeding

Vermijd overvoeding. Soms hebben we de neiging te laten meeslepen in het voeden van onze huisdieren. Maar zoals we al eerder hebben gezegd, kan stikstof worden afgeleid uit de voeding en meer feeds voor uw vissen betekent meer verspilde voedsel, dus het vergroten stikstofgehalte, die vervolgens afbraak aan nitraten zou.

Probeer biologische behandelingen

Reinig altijd uw aquarium tanks. Vraag hulp van je lokale dierenwinkel.
Reinig altijd uw aquarium tanks. Vraag hulp van je lokale dierenwinkel.

Probeer biologische behandelingen. Meestal een mangrove doet wonderen met het behoud van natuurlijke niveaus als ze deel uitmaken van uw zeeleven ecosysteem. Je zou ook kunnen live rock, levend zand of een combinatie van beide te helpen handhaven nitraatgehalte voegen. Maar de gevolgen zijn niet onmiddellijk en behoeften in uw aquarium te zijn voor enige tijd te kunnen aanpassen. Deze zijn meer op de preventieve in plaats van de genezing kant.

Aarzel niet om hulp te vragen bij uw lokale dierenwinkel als je meer vragen over de zorg voor het mariene leven in uw aquarium. Het is ook onberispelijk om onderzoek te doen. Sommigen dragen chemische behandelingen die snel de overtollige nitraten te absorberen in uw aquarium - alles wat je hoeft te doen is de juiste vragen. De zorg voor uw leven in zee is ingewikkelder dan de vissenkom aquarium dat je had toen je een kind was. Indien u wenst om uw levende huisdieren te houden in tip-top vorm, preventieve maatregelen nemen en niet wachten tot je ziet vissen drijven levenloos op uw aquarium voordat je je realiseert dat er iets mis is.