E2y

Hoe te limousin koeien te identificeren

De Limousin runderras wordt gezegd te zijn ontstaan in de Franse regio Limousin en Marche en heeft een rijke historische achtergrond. De geschiedenis leert ons dat dit ras kan zo oud als Europa zelf. Grottekeningen daterend tot 20.000 jaar geleden zijn gevonden in Frankrijk. Daar werd deze specifieke runderras getrokken op een manier die zeer vergelijkbaar met wat de hedendaagse Limousin koeien eruit. Door hun populariteit en fascinerende historische achtergrond, het identificeren van Limousin runderen is niet een grote taak meer. Hier zijn enkele van de tips die zeker zal helpen bij het kiezen ze uit het vee menigte:

Hoe te limousin koeien te identificeren. Let limousin koeien voor hun kleur en de algemene uitstraling.
Hoe te limousin koeien te identificeren. Let limousin koeien voor hun kleur en de algemene uitstraling.
  • Let limousin koeien voor hun kleur en de algemene uitstraling. Deze runderen zijn naar verluidt goud-bruin tot goud-rode kleur als ze raszuivere. Dit is hun natuurlijke kleur. Mocht je een verschillend gekleurde een, zoals zwart, dan is er een grote kans is dat het is ontwikkeld door het kruisen met andere rassen van vee. Vergeet niet, dat hun kleur is over het algemeen lichter rond de ogen, neus en rond hun mid sectie.
  • Weet dat ze soms hoorns hebben, soms zijn ze niet. Meestal Limousin runderen zijn opgevraagd, wat betekent dat ze genetisch zo veranderd als voor hen niet om hoorns groeien. Maar omdat ze niet van nature hornless, misschien vind je een aantal Limousin stieren of koeien met horens.
  • Besteed aandacht aan hun body mass. Limousin vee markt favoriet vanwege hun vlees. Limousin runderen zijn zeer bekend om hun grote slanker gewichten zodat een aanzienlijk deel van hun spiermassa. Met zo veel spiermassa en een relatief laag geboortegewicht, Limousin runderen werd een ideaal ras voor de meeste mensen. Gemiddelde vrouwelijke Limousin koeien wegen ongeveer 1.400 kilo, terwijl hun mannelijke collega's kan wegen ongeveer een ton.
  • Let op de carrosserie. Normaal gesproken Limousin vee carrosserie gaat om het grote voor, met een middelgrote middengebied met de schouders en bult, en een grote achterpoten. Met dit soort algemene lichaamsbouw, ze lijken op een bekneld kijken.
  • Besteed aandacht aan hun jassen. Limousin runderen aan te passen aan de temperatuur van hun omgeving. In de winter, wanneer de temperatuur daalt tot zeer koud niveaus, hun jassen bleek dik, kort en krullend. Aan de andere kant, hogere temperatuur veroorzaakt door het zomerseizoen, maakt hun jassen kijken het tegenovergestelde, dat wil zeggen, lang en slank.
  • Besteed aandacht aan hun gedrag. Limousin koeien zijn erg vriendelijk met andere runderras. Dit kan zijn een resultaat op sommige bewegen wanneer de producenten die getoond gunstige dispositie en hebben geruimd degenen die nog steeds moeilijk te zijn gehouden. Nu, de meeste producenten zien hun groep als beheersbaar en gemakkelijk om mee te werken.

Moderne rundvlees consumenten zijn in magere stukjes bij de keuze van hun rundvlees. Dit is de nieuwe standaard, en de Limousin runderras hebben voldaan indien niet overtroffen. Hun ras houdt veel beloven dat boeren hun erfelijke eigenschap gebruiken om hybriden te creëren, wat inhoudt dat de Angus ras.