E2y

Hoe te identificeren en te behandelen katten wormen

Als u een nieuwe kitten of zie iets vreemds in fecale uw kat zaak

Als u een nieuwe kitten of zie iets vreemds in fecale uw kat zaak, kan je je afvragen over wormen. Wormen zijn een parasitaire organisme dat veel katten krijgen. De twee meest voorkomende soorten wormen zijn lintwormen en rondwormen, en de symptomen van wormen bij katten meestal is het zien van lintworm segmenten in de fecaal materiaal.

Hoe te identificeren en te behandelen katten wormen. Lintwormen zijn lange, platte wormen uit meerdere segmenten.
Hoe te identificeren en te behandelen katten wormen. Lintwormen zijn lange, platte wormen uit meerdere segmenten.

De eerste stap die u moet nemen is identfying het type van wormen die uw kat.

 1. Lintwormen zijn lange, platte wormen uit meerdere segmenten. Wat ziet u als uw kat is besmet met lintwormen zijn witte wormachtige dingen bewegen rectum van uw kat. Dit zijn leven segmenten van de lintworm die zijn afgebroken van de volwassen parasiet. Wanneer deze segmenten dood zijn, zullen ze zien eruit als ongekookte rijstkorrels of sesamzaadjes. U kunt ze vinden waar uw kat slaapt.

  Er zijn twee verschillende soorten lintwormen, elke soort infecteert katten anders Dipylidium caninum infecteert katten als ze slikken een vlo besmet met de parasiet Taenia taeniaformia infecteert katten als ze innemen een knaagdier dat is geïnfecteerd met dit soort lintworm...

  De beste manier om Dipylidium caninum te voorkomen is om uw kat te houden als vlooien vrij mogelijk. Groom uw kat regelmatig, zodat je je bewust bent van een vlooienbesmetting. Houd uw kat binnen als je kunt om een vlooienplaag te voorkomen. Producten zoals Frontline en Advantage voor katten zijn geweldig op het voorkomen van vlooienbesmetting. En zonder vlooien, jou, je kat en je familie veel gelukkiger zijn. Aan de positieve kant, de mens meestal niet geïnfecteerd raken met lintwormen van hun kat - de mens moet ook een besmette vlo slikken te worden besmet. Symptomen voor mensen en huisdieren zijn vergelijkbaar - het zien van lintworm segmenten in fecaal materiaal.

  Om Taenia taeniaformia te voorkomen, houd je kat binnen, zodat ze niet kunnen spelen en inslikken wilde knaagdieren.

  Behandeling voor lintwormen is vrij eenvoudig. Een orale medicatie of een injectie is meestal alles wat nodig is om de wormen te doden en hen uit van uw kat darmkanaal.

 2. Spoelwormen zijn de meest voorkomende soort van parasitaire infectie. Deze wormen zijn 2-4 cm lang, dun met taps toelopende uiteinden (denk spaghetti). Katten kunnen in feite braken deze wormen of geef ze geheel in hun ontlasting. Zoals lintwormen zijn er twee verschillende soorten rondwormen en twee verschillende routes infectie. Toxascaris leonina worden via feces andere katten en knaagdieren. De andere soort rondworm, wordt Toxocara cati doorgegeven van moeders om hun kittens via de melk van de moeder produceert. Het is verondersteld dat de meerderheid van de kittens zijn besmet met spoelwormen. Symptomen zijn onder meer een dikke buik bij kittens, braken, diarree en mogelijk lethargie.
  Als u een nieuwe kitten of zie iets vreemds in fecale uw kat zaak. Spoelwormen zijn de meest voorkomende soort van parasitaire infectie.
  Als u een nieuwe kitten of zie iets vreemds in fecale uw kat zaak. Spoelwormen zijn de meest voorkomende soort van parasitaire infectie.

  Spoelwormen kunnen worden overgedragen op de mens via fecaal materiaal en als de spoelwormen zijn in de bodem van uw kat zijn ontlasting in (draag handschoenen tijdens het tuinieren). Spoelwormen veroorzaken bij de mens een infectie genaamd viscerale larva migrans. Spoelwormen overgebracht door huisdieren meestal niet gaan in de darmen, maar in andere weefsels zoals het hart en de longen. Een veel voorkomende vorm van rondwormen zijn hartworm; hartworm kan worden voorkomen door het vermijden van de muggen. Het is zeer belangrijk om te voorkomen hartworm bij katten, aangezien er geen effectieve behandeling voor feline hartworm.

  Milde menselijke spoelworm infecties zijn meestal vrij van symptomen. In zwaardere menselijke besmettingen, de symptomen kunnen zijn koorts, prikkelbaarheid, buikpijn, jeukende huidletsels vergelijkbaar met netelroos, hoesten, kortademigheid, piepende ademhaling, en als de ogen zijn geïnfecteerd, verlies van het gezichtsvermogen.

  Behandeling voor spoelwormen is vrij eenvoudig ook. Een pil werkt normaal om te zorgen voor spoelwormen. Veel dierenartsen adviseren ontworming kittens om de paar weken of u daadwerkelijk wormen te zien, alleen maar om aan de veilige kant.

  Om spoelworm infectie te voorkomen wanneer uw kat ouder is, laat ze niet jagen vogels en knaagdieren. Isoleer uw kat uit kittens en dwaalt om herinfectie te voorkomen. Overweeg het houden van uw kat binnen om te voorkomen dat jagen en eten van knaagdieren en vogels zonder dat u zich daarvan bewust is.

  Dit zijn de meest voorkomende soorten wormen bij katten.

Als uw kat is besmet met wormen

Als uw kat is besmet met wormen, zult u waarschijnlijk om hen een pil om de besmetting te doden. De beste manier om te leren hoe u uw kat een pil te geven is om uw dierenarts of een dierenarts technicus laten zien. Maar de volgende zijn een paar tips over hoe u uw kat een pil.

 1. Kantel uw kat hoofd, en met behulp van de wijsvinger van de andere hand, open de onderkaak, en plaats de pil zo ver terug in de mond als je kunt.
 2. Houd uw kat hoofd in een normale positie en beroerte de keel tot aan de pil is ingeslikt.
 3. Squirting een paar millimeter van het water in de mond van uw kat met behulp van een plastic spuit kan helpen uw kat slikken de pil.
 4. U kunt proberen om een pil te verbergen in favoriete van uw kat eten, maar de meeste katten zullen eten in de pil en dan spuug het weer uit.
 5. Bij het geven van uw kat een pil, snel bewegen en geven uw kat veel liefde (als ze het te accepteren) achteraf.