E2y

Hoe te ganzen en eenden eieren uitbroeden

Groeiende ganzen en eenden voor hun vlees of gewoon aan het hebben van een kudde betekent dat je moet een aantal eendjes en gansjes te kopen. Een praktische manier om een aantal van deze baby vogels te kopen voor een goedkopere prijs verbonden is om daadwerkelijk te kopen bevrucht eend en gans eieren en ze broeden zelf. Je hebt verschillende opties in te broeden, en het zal afhangen van hoeveel eieren je nodig hebt om uit te komen en hoeveel budget u de toewijzing voor uw onderneming.

Hoe te ganzen en eenden eieren uitbroeden. Afhankelijk van uw budget.
Hoe te ganzen en eenden eieren uitbroeden. Afhankelijk van uw budget.
  • Bepaal uw budget. Rechtstreeks kopen bevrucht eend en gans eieren van een kwekerij of een dealer. Sommige boerderijen misschien niet verkopen eitjes als je gewoon kopen een handvol. Overweeg de aanschaf van uit een garage van slechts een paar bevruchte eieren. Vragen voor verwijzingen om ervoor te zorgen dat u te maken krijgt met een gerenommeerde verkoper.
  • Afhankelijk van uw budget, een besluit over het uitkomen methode die u wilt gebruiken. Als je gaat om eieren te broeden op een regelmatige basis voor een bedrijf, dan is investeren op een geforceerde lucht-incubator zal de moeite waard. Deze incubator zal automatisch de eieren en regelen de temperatuur en vochtigheid. U hoeft geen zorgen te maken over de planning van het draaien van de eieren en het kijken naar de temperatuur de hele tijd.
  • Als de eieren uitkomen is meer een hobby of een experiment, dan is het incuberen van de eieren met behulp van handmatige methoden is praktisch. De interessante manier om eieren uitbroeden is om broeds kippen zitten op de eieren om ze te broeden "van nature". Let op dat kippen kunnen zitten op eieren die ze niet "eigen", zolang je ze houden in de buurt van de eieren en op de juiste voeden. Bouw een nest voor de eieren en voor de kip om te zitten op hen. U moet handmatig draai de ganzeneieren, maar, omdat kippen kunnen niet in staat zijn om ze als gevolg van hun grotere omvang ten opzichte van kippeneieren. Bij het voederen van de kip, waken over de eieren en laat de kip komen snel terug om te voorkomen dat de koeling van de eieren. Ze moeten warm gehouden worden te allen tijde.
  • U kunt er ook voor kiezen om de eieren met behulp van een spot of een stilstaande lucht incubator uitbroeden. Hier vindt u de temperatuur en luchtvochtigheid te kijken, maar ook handmatig inschakelen van de eieren drie keer per dag.
  • Uitkomen zal gebeuren binnen 28 tot 35 dagen, dus je zal moeten geduldig wachten en kijken naar de kip en de eieren te bewaren. Blijf op de hoogte van de planning en voor de laatste week voor de eitjes uitkomen, bestrooi ze met lauw water om de schelpen vochtig. Op de laatste dag van het uitkomen, plaatst u de eieren in warm water, en leg ze terug in het nest. Het houden van de eieren vochtig is een manier om te simuleren een natte gans zittend op hen. Gedurende deze tijd moet de gansjes gaan knallen uit de eieren.
  • Zodra de kuikens hebben gekregen uit de schelpen, overbrengen naar een kist met een doek om warm te blijven. Voed ze met gehakte blaadjes als sla of commerciële feeds als kuiken starters.

De kuikens groeien en leren lopen zelf, en u zult op de volgende stap in het verzorgen van gansjes totdat ze volwassen zijn.