E2y

Hoe te chinchilla's te voeden

Heb je een chinchilla

Heb je een chinchilla? Hoewel ze misschien niet precies de meest populaire keuze voor huisdieren rond, ze zijn erg leuk om te hebben. Ze zijn klein en harige, en ze zien eruit als kleine konijntjes met de muis oren. Ze kunnen leven tot 20 menselijke jaren, en natuurlijk een grote factor die u kunnen helpen zorgen dat hun levensduur is als ze genieten van de juiste voeding voor hen. Hier zijn enkele van de richtlijnen om te onthouden voor u om uw huisdier chinchilla te voeden:

  • Ken de drie dingen die een chinchilla elke dag nodig heeft. Chinchilla's zijn gevoelig voor veel gezondheidsproblemen als ze geen adequate voeding elke dag. De drie bovenste dingen die ze nodig hebben, zijn de volgende: chinchilla pellets, voedings hooi, en natuurlijk, schoon water. Het is heel belangrijk om te weten ook dat chinchilla's eigenlijk strikte vegetariërs, en hun gevoelige spijsvertering systemen zijn niet ontworpen om rijke en vette voeding te verwerken. Dit betekent dat er geen vlees voor hen, alsjeblieft!
  • Weet u hoe u de juiste chinchilla pellets te kiezen. Chinchilla pellets bevatten ingrediënten zoals tarwe, soja, haver, melasse, en diverse vitaminen en mineralen. Enkele van de meest populaire keuzes voor chinchilla pellets onder meer de volgende merken: Purina Mazuri, Oxbow Chinchilla Food (al is dit een van de duurste) en Traditie Diet. Zorg ervoor dat u de voedingswaarde informatie te vergelijken tussen uw keuzes, om ervoor te zorgen dat uw huisdier chinchilla is de vitaminen en mineralen die zijn kleine zichzelf behoeften krijgt. Vermijd het kopen van pellets die behandelt vermengd met hen hebben. Dit komt omdat chinchilla's hebben de neiging op te halen uit alleen de traktaties en niet de pellets, en dus missen op de voeding die deze pellets bevatten.
  • Weet hoe je chinchilla hooi te kiezen. Chinchilla's moeten los, vers hooi want dit is hun belangrijkste bron van vezels, plus kauwen hooi helpt af te slijten hun achterste tanden (dit voorkomt zweertjes in de mond en overwoekerd tanden). Zorg ervoor dat u helder groen hooi alleen kiezen, en dat het ruikt zoet en fris. Bewaar de hooi in de originele verpakking naar schimmels te voorkomen. Je zou ook uw chinchilla wat hooi pellets, maar als een traktatie alleen: er is geen vervanging voor los hooi voor uw huisdier.
  • Geef uw chinchilla een paar snoepjes. Je zou kunnen geven uw chinchilla een traktatie per dag. Denk eraan dat chinchilla's 'spijsvertering systemen niet kunnen suiker verwerken, moet zo zoete lekkernijen zoals rozijnen en gedroogde vruchten worden beperkt tot maximaal 3 tot 4 porties per week alleen. Sommige van de beste traktaties voor uw chinchilla zijn traag-kok Quaker Oats, gewoon Cheerios, en rozenbottels.
  • Weet hoeveel je chinchilla dagelijks voeden. Chinchilla's moeten dagelijks eten een of twee eetlepels van pellets. Het kan nodig zijn om deze aan te passen op basis van de behoeften van uw eigen huisdier, maar wees voorzichtig om een goede eten routine (bijvoorbeeld, kon u consequent uw huisdier een eetlepel voeden in de ochtend en een andere 's nachts) vast te stellen. Dit zal helpen de chinchilla de gevoelige spijsvertering dienovereenkomstig aan te passen.

Hoe te chinchilla's te voeden. Ken de drie dingen die een chinchilla elke dag nodig heeft.
Hoe te chinchilla's te voeden. Ken de drie dingen die een chinchilla elke dag nodig heeft.

Het verzorgen van uw chinchilla is relatief meer goedkope dan het verzorgen van andere huisdieren. Je zou ervoor moeten zorgen dat uw chinchilla niet meer voedsel dan hij nodig heeft, en dat hij ontvangt zijn eten op consistente tijden. Veel succes!