E2y

Hoe op te sporen ziekte in gekooide vogels

In tegenstelling tot zoogdieren huisdieren zoals honden en katten

In tegenstelling tot zoogdieren huisdieren zoals honden en katten, hoeft huisdieren vogels geen duidelijke tekenen van nood of ziekte vertonen. Het duurt enige vertrouwdheid met aviaire gedrag en constante observatie te kunnen detecteren ziekte in gekooide vogels. U kunt uw huisdier vogel gezond te houden door het volgen van de tips die u in het uitstekende vindt Hoe de zorg voor uw huisdier vogel, maar als u vermoedt dat uw metgezel is al ziek je nodig hebt om of het tijd beslissen voor een reis naar de dierenarts .

Hoe op te sporen ziekte in gekooide vogels. Hoe de zorg voor uw huisdier vogel.
Hoe op te sporen ziekte in gekooide vogels. Hoe de zorg voor uw huisdier vogel.

De volgende is een lijst van symptomen die kunnen helpen weten als uw huisdier vogel ziek is.

1. Controleer de uitwerpselen. Misschien wel de meest betrouwbare methode voor het opsporen van ziekte bij vogels is om hun uitwerpselen te observeren. Vogels poepen en plassen tegelijk. De gebruikelijke uiterlijk van vogelpoep is een bruinachtige of zwartachtig gekleurde zachte stevige gemengd met een heldere vloeistof. Let op de uitwerpselen elke keer dat je de kooi schoon te maken. Constante monitoring geeft u een basislijn waarop vergelijkingen maken later op wanneer merkbare veranderingen in de consistentie, de kleur of de frequentie optreden.

2

2. Controleer het gedrag en uiterlijk. Slaapgewoonten Een bird's zijn zeer regelmatig. Een volledig volwassen vogel zal neerstrijken en slapen meestal op een been staan en het zal dit doen op regelmatige tijdstippen van de dag. Ongerust als uw huisdier vogel begint te slapen op de bodem van de kooi. Vogels ook normaal houden hun veren glad en rimpelloos. Een vogel in nood zal voortdurend blazen zijn veren, zelfs als er niets in de directe omgeving te prikkelen. Ogen Een gezonde vogel's zijn zwart en glanzend en mag geen slijm hebben. De nasale opening in het bekken kan soms ontladen een heldere vloeistof, maar dit is alleen maar normaal voor het opruimen van de luchtwegen. Beginnen zorgen te maken als slijm begint opbouwen rond de ogen of de loopneus is niet meer duidelijk.

In tegenstelling tot zoogdieren huisdieren zoals honden en katten. Controleer de uitwerpselen.
In tegenstelling tot zoogdieren huisdieren zoals honden en katten. Controleer de uitwerpselen.

3. Controleer voor het verlies van eetlust. Een verantwoordelijke eigenaar moeten hun huisdier vogels voeden tot consistente tijden met dezelfde hoeveelheid voedsel. Naast het feit dat meer geschikt is voor uurwerk gedrag van een vogel, zal deze manier van voeden helpen u eventuele wijzigingen in eetgewoonten te detecteren. Alleen ziekte kan een vogel veroorzaken om zijn eetlust te verliezen. Je weet de vogel is echt ziek als het niet eens aanraken het voedsel.

4. Bird ziekten en hun symptomen. Bacteriën, gist, protozoa en virussen zijn de meest voorkomende oorzaken van ziekten in dieren. Bacteriële infecties veroorzaakt bijna altijd ademhalingsproblemen en verlies van eetlust. Een soort van schimmelinfectie genoemd candidiasis bij jonge vogels. Sommige van de symptomen zijn onregelmatige stoelgang en witte vlekken in de snavel gebied. Giardia is een protozoaire infectie. De symptomen van deze ziekte omvatten diarree en jeuk. Vogels met deze ziekte kunnen constant zijn veren plukken om de jeuk te verlichten. De dodelijkste zijn virale infecties zijn nog geen behandelingen voor deze ziekten in dieren. Het zal ofwel bezwijken aan het virus of zijn gezond genoeg om te herstellen op zijn eigen.

Aviaire zorg is een speciaal gebied van de diergeneeskunde

Aviaire zorg is een speciaal gebied van de diergeneeskunde. Niet alle huisdier artsen zijn goed met het behandelen van vogels. Hiermee rekening houden bij het zoeken naar een dierenarts voor je gekooide vogel.