E2y

Hoe maak je goede gedrag in gezelschapsdieren te versterken

Uw huisdier vogels kunnen niet hebben gehoord van het woord "straf"

Uw huisdier vogels kunnen niet hebben gehoord van het woord "straf". In het wild, ze hebben niet dezelfde sociale hiërarchie. Dus, te straffen voor hun slechte gedrag zelden werkt. Echter, mag u blij zijn te weten dat uw huisdier vogels kunnen leren van positieve bekrachtiging. Positieve bekrachtiging is effectief benut in opleiding vogels om trucjes te leren. Het heeft ook met succes ontmoedigd probleemgedrag en effectief voorgesteld alternatief gedrag. Zo kan uw huisdier vogels je bijten. Je verandert dat irritante gewoonte wanneer uw loon als ze zijn zacht. Geef ze iets wat ze willen wanneer ze zijn niet zo agressief. Hier zijn enkele stappen om u te helpen goed gedrag bij uw huisdier vogels te versterken:

Hoe maak je goede gedrag in gezelschapsdieren te versterken. Concentreren op een specifiek gedrag dat je wilt versterken in uw huisdier vogel.
Hoe maak je goede gedrag in gezelschapsdieren te versterken. Concentreren op een specifiek gedrag dat je wilt versterken in uw huisdier vogel.
  1. Concentreren op een specifiek gedrag dat je wilt versterken in uw huisdier vogel. Dit specifieke gedrag is normaal gesproken precies het tegenovergestelde van het probleem dat je kunt hebben met uw huisdier vogel. Zeg, je papegaai stoort je altijd. Het schreeuwt altijd luid. Dus, wilt u misschien iets doen om het te trainen in het produceren van zachte geluiden. Aan de andere kant, als je papegaai bijt je altijd, kunt u werken aan haar zachtheid. Nu, om jezelf te helpen, kunt u woorden als "rustig" en "zachte" zeggen als je ze wilt versterken om uw papegaai.
  2. Wees geduldig. Begrijpen dat uw huisdier vogel kan niet onmiddellijk aan uw verwachtingen voldoen. Laat enige tijd voor uw huisdier vogel spontaner in het tentoonstellen van de specifieke gedrag dat u wilt verwerven.
  3. Spreekt vriendelijke en onmiddellijk na uw huisdier vogel een goed gedrag heeft gedaan. Onmiddellijk erken zijn goede gedrag. Bijvoorbeeld, heb je papegaai bijt niet. Misschien wilt u iets als dit te zeggen: "Ja, zachte Good papegaai.". Zorg ervoor dat uw stem is warm en je toon, enthousiast. Klinkt alsof je rechtstreeks interactie met kinderen. Uw huisdier vogel kan zeker voelen de oprechtheid en de genegenheid van uw stem.
  4. Behandel uw huisdier vogel met iets kleins en gezond. Geef het iets kan genieten. Hoe zit het met een enkele zonnebloemzaad? Het is de meest populaire vogel traktatie onder de vogelliefhebbers. Andere grote keuzes omvatten een halve druif, een stukje appel, of een stukje ongezouten, popped popcorn kernel. Ze zijn traktaties met een laag vetgehalte. Merk echter op dat kaketoes en Amazon papegaaien zijn gevoelig voor obesitas. Dus, voorkomen dat ze vetrijke traktaties. Overgewicht is ontegenzeggelijk gevaarlijk zowel voor de mens en voor vogels.
  5. Consequent beloon uw huisdier vogel voor zijn goede gedrag. Je wilt niet te verwarren. Je moet in staat zijn om het te erkennen als het het specifieke gedrag dat u wilt versterken heeft gedaan.
  6. Ontmoedigen slecht gedrag van uw huisdier vogel door het te negeren. Dus, hou je hoofd koel. Wanneer het wordt misdragen, kunt u zet uw rug. Uw vogel kan gemakkelijk voelen uw reactie op haar slechte gedrag.

Dierenliefhebbers het erover eens dat het gebruik van een "clicker" kan direct geef uw huisdier vogel een positieve feedback. Naar de nabijgelegen dierenwinkel en krijgen een voor uw huisdier vogel. Een "clicker" is echt goedkoop.