E2y

Hoe om zaad van een nieuwe vis tank met nuttige bacteriën

Nuttige bacteriën te voorkomen dat de opbouw van de zeer giftige ammoniak die afkomstig is van de uitgescheiden door vissen door verdieping van afbraak van het afval afval. Zaaien van een nieuw aquarium met gunstige bacteriën is daarom noodzakelijk om uw huisdier vissen gezond te houden. Waterplanten zijn instrumenteel in dit proces als ze verbruiken ook of ontlenen voeding uit visafval en zorgen voor meer oppervlakte voor de heilzame bacteriën kunnen groeien.

Hoe om zaad van een nieuwe vis tank met nuttige bacteriën. Klaar het nieuwe aquarium voor het kweken van waterplanten.
Hoe om zaad van een nieuwe vis tank met nuttige bacteriën. Klaar het nieuwe aquarium voor het kweken van waterplanten.

1. Klaar het nieuwe aquarium voor het kweken van waterplanten.

Waterplanten moeten een goede ondergrond en verlichting. Een substraat is de "bodem" waarop de waterplanten zal wortel schieten en het verkrijgen van voedingsstoffen. Deze kunnen erwtengrint, aquarium grind of zand. Bereide voedselrijke substraten zijn ook commercieel verkrijgbaar en zijn nuttig om jumpstart de teelt van waterplanten. Net als gewone planten, waterplanten hebben licht nodig voor fotosynthese. Aangezien de meeste aquaria binnenshuis gelegen zijn goede kunstmatige verlichting moet worden opgezet. Dit is meestal alleen fluorescentielampen bovenop het aquarium geplaatst.

2. Zet in de waterplanten.

Zet in de waterplanten. Vergroting van de bacteriepopulatie.
Zet in de waterplanten. Vergroting van de bacteriepopulatie.

Snelgroeiende waterplanten zouden er goed aan doen om de over-all proces van zaaien uw nieuwe aquarium verhaasten. Voorbeelden van dergelijke soorten waterplanten zijn Java mos en Wisteria. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels viswinkels. Omdat deze planten groeiden in een tank die al een gevestigde kolonie van nuttige bacteriën, heb je al een goed uitgangspunt bevolking van de bacteriën in je nieuwe tank.

3. Vergroting van de bacteriepopulatie.

Bacteriën voeden zich met ammoniak en af te breken tot minder schadelijke stoffen. Dus de snelste manier om bacteriën voortplanting te verhogen is om geleidelijk toe kleine hoeveelheden pure ammoniak in de nieuwe tank. Zet slechts een eetlepel ammoniak nadat je hebt geplant de waterplanten en meteen testen op het niveau van ammoniak. Doe het zelfde ding de volgende dag en als je merkt dat het niveau van ammoniak in mindere te zijn dan is dat aangeeft dat de waterplanten en bacteriën zijn bloeiende en met behulp van de ammoniak. Herhaal deze procedure tot het moment dat het ammoniakgehalte nul bereikt 12 tot 24 uur nadat je in de ammoniak. Dit betekent dat een goede hoeveelheid nuttige bacteriën is al aanwezig en de nieuwe tank is klaar om huisdierenvissen tegemoet. Let op dat u moet stoppen met het zetten van pure ammoniak op dit punt en wacht nog 24 uur te gaan voordat de vis.

Deze manier van zaaien een nieuwe tank met gunstige bacteriën heet stille fietsen. Het is tot dusver de snelste werkwijze voor het bereiden van een nieuwe tank omdat zij zowel de werking van waterplanten en nuttige bacteriën combineert.