E2y

Hoe om te gaan met puber gedrag

Ouderschap is nooit een gemakkelijke taak en ouderschap een puber is het moeilijkst. Het is niet ongewoon voor ouders van tieners te voelen overweldigd door de taak. Hoe beoordeelt u ouder iemand die ondergaat de moeilijkste periode van hun leven? Gaat u proberen om uw tiener te beheersen? Of ga je om je puber kind de vrije loop?

Hieronder vindt u enkele tips over hoe om te gaan met en ouder een adolescent:

  1. Herinner jezelf voortdurend dat uw kind is een jonge volwassene. Ouders hebben de neiging om te vergeten dat hun tienerjaren kind is een jonge volwassene in staat is te denken en beslissingen nemen over zijn of haar eigen. Zo ouders nog steeds proberen om de controle over het leven van de hun tiener uit te oefenen, met inbegrip van zijn keuzes in muziek, vrienden en hobby's. Dit is een grote no-no. U kunt proberen om uw tiener kind beïnvloeden, maar nooit controle over hem of haar. Het zal alleen toe te voegen druk om uw tiener kind is al druk leven.
  2. Behoud open communicatielijnen. Wanneer uw kind de adolescentie bereikt, zult u merken dat hij of zij tegen je praat een stuk minder en nog veel meer met zijn of haar vrienden. Voorbij zijn de dagen dat uw kind hond om vragen te beantwoorden en vragen uw aandacht. Toch is het belangrijk om je kind weten dat hij of zij met u kunnen communiceren. Een manier om dat te doen is door het stimuleren van uw tiener om de gebeurtenissen in zijn of haar leven te delen aan de eettafel of tijdens de maaltijd.
  3. Houd er rekening mee dat communicatie een tweerichtingsverkeer. Je kan niet praten op hetzelfde moment. Wanneer uw tiener kind opent voor u, eerst luisteren voordat je uitdelen ouderlijk advies. Probeer om te lezen tussen de regels door als uw tiener kind misschien niet zo scheutig met details van zijn of haar leven.
  4. Leer om compromissen te sluiten. Vaker wel dan niet, ouders proberen vast te stellen grondregels voor hun tienerjaren kind. Je was ooit een tiener jezelf, je weet hoe regels maken een tiener opstandige voelen. Het zal beter zijn om een ernstige sit-down praten met je tiener te hebben, en samen kunt u onderhandelen over regels die hij of zij kan zich aan. Daarom moet het duidelijk zijn voor zowel u en uw tiener dat het niet aan de regels te volgen gevolgen heeft.
  5. Leer je kind verantwoordelijk te zijn. Omdat uw tiener wil worden behandeld als een jonge volwassene, dan hem of haar jonge volwassen verantwoordelijkheden te geven. Bijvoorbeeld, hij of zij heeft om te babysitten wanneer u zich buiten het huis. Het geven van uw tiener verantwoordelijkheden laat hen weten dat je hem vertrouwt of haar succes uit te voeren die verantwoordelijkheden.
Hoe om te gaan met puber gedrag. Herinner jezelf voortdurend dat uw kind is een jonge volwassene.
Hoe om te gaan met puber gedrag. Herinner jezelf voortdurend dat uw kind is een jonge volwassene.

Houd er rekening mee dat er geen duidelijke patroon voor ouderschap en dat elk kind uniek is. Pas deze tips als het je past, en bedenken uw eigen effectieve manieren om ouder.