E2y

Hoe maak je een zoutwater aquarium te onderhouden

Voor ervaren vis keepers, kan een zoutwater aquarium de volgende stap omhoog, waardoor u alle van de exotische en kleurrijke vissen zie je bij dierenwinkels houden. Het onderhouden van een zoutwater aquarium vergt wat extra inspanning die verder gaan dan het onderhoud van de gemiddelde zoet water tank, maar, en als je nooit vis hebt gehouden voordat, kan het verstandig zijn om te beginnen met een zoetwater aquarium. Hier ziet u hoe een zoutwater aquarium te onderhouden:

  1. Koop de juiste aquarium. Een zoutwater aquarium is veel makkelijker te onderhouden als je begint met de juiste tank, de juiste supplies, en de juiste vis. Kleine zoutwater tanks kan eigenlijk moeilijk te verzorgen zijn omdat minuscule veranderingen in de chemische niveaus ingrijpende gevolgen voor uw vissen kan veroorzaken. Daarnaast zult u een volledige setup van zoutwater apparatuur nodig. Bij de keuze van de eerste vis voor uw zoutwater aquarium, overwegen het selecteren van degenen die zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te verzorgen.
  2. Let op je vis op de voet. Nadat uw aquarium is ingesteld voor een aantal weken en je hebt een paar vissen toegevoegd, te besteden tijd aan het zoeken naar hen elke dag. Door bekend te raken met elke vis de gedragspatronen en uitstraling, heb je meer kans om te merken dat men kijkt ziekelijk.
  3. . Voeden van uw zoutwater vissen De juiste voeding voor een zoutwater vis kan sterk variëren; er zeker van zijn dat u het voeden van een gevarieerde voeding die geschikt is voor het soort vis je hebt is. Voedingsschema's variëren van de grootte en de verscheidenheid aan vis, de meeste zoutwatervissen moeten worden gevoed ongeveer eens in de drie dagen.
  4. Houd water juiste niveaus. Het water in uw zoutwater aquarium zal verdampen in de tijd. Als dit gebeurt, past het waterpeil met chloorvrij water. Twee keer per week, voeg jodium en calcium afhankelijk van uw waterkwaliteit niveaus en de grootte van uw zoutwater aquarium.
  5. Reinig het aquarium. Elke week, schraap de algen van muren van uw tank. Maak dan gebruik van een sifon te zuigen vuil dat zich gevestigd heeft in het substraat. Verwijder ongeveer tien procent van het water en het vervangen met chloorvrij water. Verander nooit meer dan 25 procent van het water in een keer, want dit kan uw vissen shockeren. Dit proces van routine water verandert verdunt de ongewenste chemische stoffen die zich ophopen in aquaria, en houdt ook scheikunde een zoutwater tank in evenwicht.
  6. Bewaken waterchemie. Enkele dagen nadat je het aquarium schoon te maken, test het waterpeil met behulp van een water testkit verkrijgbaar bij elke dierenwinkel. Kijken naar de ammoniak, nitriet, nitraat, pH, alkaliteit en calcium niveaus. Als je elke ongewervelden te houden in uw zoutwater aquarium, moet u ook de koper op peil te houden. Al deze metingen moet binnen de aanvaardbare marges voor zeewateraquaria, zo niet, moet u wellicht meer van het water uit veranderen of chemicaliën toe te voegen om het evenwicht te herstellen naar de chemie van het aquarium.
Hoe maak je een zoutwater aquarium te onderhouden. Koop de juiste aquarium.
Hoe maak je een zoutwater aquarium te onderhouden. Koop de juiste aquarium.

Bij het onderhouden van een zoutwater aquarium, het is belangrijk te onthouden dat als je laat de tank te lang gaan tussen water verversen of controleren van chemische niveaus, kan uw vissen lijden of zelfs sterven. Een onderhoud kalender kan u helpen herinneren om routine-onderhoud te doen.