E2y

Hoe maak je een vogel medicijnen geven

Hoe geef ik een vogel geneesmiddel, vraag je? Heel voorzichtig

Hoe geef ik een vogel geneesmiddel, vraag je? Heel voorzichtig. Een zieke vogel moet worden gezien door een dierenarts, bij voorkeur een met aviaire ervaring. Vogels zal het feit dat ze ziek zijn te verbergen, tegen de tijd dat ze ziek uitzien, de ziekte is waarschijnlijk ver mee in het proces. In het wild, vogels zullen nep wellness om zich te beschermen tegen roofdieren en onze huisdieren zijn niet al te ver verwijderd van het wild.

 1. Wetende persoonlijkheid van de vogel zal helpen beslissen welke vorm van geneeskunde om hem te geven. Zal hij u laten dingen, zoals een spuit of medicijn druppelaar, zet in zijn bek? Zal hij het water dat de geneeskunde heeft in het te drinken? Zal hij eet een snack gemaakt met medicijnen of met medicijnen verborgen in het? Meestal een zieke vogel zal weigeren om te eten, die dwangvoeding noodzakelijk zou maken om ervoor te zorgen dat hij de juiste hoeveelheid geneesmiddel krijgt.
  • Die een kleine vogel neemt zorgvuldige behandeling, voor het en voor u. Een parkiet beet kan kneuzingen en pijnlijke. Voorzichtig mogelijk, houd de parkiet op zijn rug in de palm van je hand, het verlaten van uw index en duim vrij te zetten aan weerszijden van de snavel en druk voorzichtig op en meestal zal hij zijn snavel open genoeg om het einde van de spuit te zetten in zijn mond en duik de geneeskunde inch Als hij is koppig, gebruikt u de spuit en gaan in de richting van de kant van de snavel en zachtjes duwen zal genoeg van de tip binnen te komen om de medicijnen krijgen inch
  • Als een vogel weigert te eten of drinken en je niet in staat om medicijnen te beheren zijn, moet je behandelen als een echte medische noodsituatie en bel uw dierenarts. De dierenarts zal in staat zijn om diagnostiek uit te voeren terwijl de vogel warm, maar ook kracht-feed en haar gehydrateerd met een gewas buis. Als de vogel heeft bepaalde medicijnen en kan niet worden dwangvoeding, kan de dierenarts medicijnen te geven op verschillende manieren, waaronder injecties, neusdruppels of oogdruppels.
  • Leken moeten altijd worden getraind in dwangvoeding, want het is gevaarlijk. Heb dwangvoeding niet proberen zonder voorafgaande training door een professional in het veterinair bureau.
  Hoe maak je een vogel medicijnen geven. Wetende persoonlijkheid van de vogel zal helpen beslissen welke vorm van geneeskunde om hem te geven.
  Hoe maak je een vogel medicijnen geven. Wetende persoonlijkheid van de vogel zal helpen beslissen welke vorm van geneeskunde om hem te geven.
 2. De typische gebrek aan eetlust bovengenoemde zal ook leiden tot een verlaagde lichaamstemperatuur, dus het is een goed idee om de vogel warm en tochtvrij met een deken rond de kooi te houden.
 3. Niet-receptplichtige geneesmiddelen gevonden in dierenwinkels, zoals een infectie vechter, komt in ingekapselde poedervorm dat wordt geopend en gemengd in het drinkwater elke dag.
  • Aantal over-the-counter producten komen in een gel vorm verpakt in een spuit voor eenvoudige aflezing.
  • Gepoederde vormen van probiotica of antibiotica kan worden gestrooid op vochtige vogelvoer of op fruit of groenten.
 4. Vogels soms zijn besmet met veren mijten of luizen, waarvoor er veilig insecticide sprays die direct kunnen worden gebruikt op de vogel, het vermijden van zijn gezicht en eerst zijn water en voedsel gerechten verwijderen. Sprays kunnen ook direct worden aangebracht op de kooi voor een grondiger reiniging.
 5. Een dierenarts ervaring met vogels kan worden gevonden met behulp van deze website: www.aav.org .
 6. Het is altijd belangrijk om contact opnemen met een dierenarts voordat u zelf behandelen van een vogel in een kudde. Indien een lid van de kudde heeft mijten, dan is een dierenarts zal aannemen dat de hele kudde is aangetast en zal de behandeling adviseren met recept medicatie die u kunt beheren thuis, zodat u niet hoeft om al uw vogels te vervoeren naar het kantoor. Misschien een uitzonderlijke aviaire dierenarts zou een huisbezoek om uw kudde te beschermen tegen ziektes ze konden ophalen bij het kantoor te maken.

  Meerdere vogel eigenaars geconfronteerd worden met speciale behoeften als de hele kudde moet behandeling met aantasting van mijten. Als ze worden bewaard in een outdoor volière, moet u wellicht een netto te gebruiken om elk een te vangen, te behandelen het en zet het in een kleinere kooi totdat elke had gekregen haar dosis, en laat ze terug in de volière dan.