E2y

Hoe maak je een vijver te beschermen tegen algen

Een vijver wordt verondersteld dat de fris ogende aantrekkingskracht hebben. Door algen, echter, kan een eens zo mooie vijver uitgegroeid tot een lelijk, niet te vergeten ongezonde, lichaam van het water. Er zijn producten die u kunt gebruiken om algen te doden, maar omdat ze kunnen ook potentieel doden van de vissen en planten in de vijver, is het veel beter om te gaan op een natuurlijke manier. Hier zijn een aantal manieren om algen te voorkomen dat groeit in de vijver zonder het gebruik van chemicaliën.

Hoe maak je een vijver te beschermen tegen algen. Begrijpen hoe algen groeit.
Hoe maak je een vijver te beschermen tegen algen. Begrijpen hoe algen groeit.
  • Begrijpen hoe algen groeit. Kennis van de biologie van algen zal u helpen beter te begrijpen hoe je algen te doden. Algen in de eerste plaats voeden met de voedingsstoffen in de vijver, die kan afkomstig zijn van de planten en vissen. Dus als er een hoog niveau aan voedingsmiddelen in het water, algen veel vaker te groeien. De bedoeling is dan ook voornamelijk verlagen voeding in de vijver.
  • Zet meer drijfplanten. Omdat deze drijvende planten-die het water sla en hyacint-zwaar voeden zich met voedingsstoffen bevatten, zullen er minder voedingsstoffen over voor algen. En dit zal uiteindelijk dwarsbomen algengroei. Experts zeggen dat ongeveer 70% van het water moet worden bekleed met deze planten. Niet alleen zal dit percentage afnemen voedingsstoffen, maar dit kan ook blokkeren zonlicht. Te veel zon, vooral in de zomer, kan bevorderen algengroei.
  • Installeer schaduw. Anders dan drijvende planten in de vijver, kunt u ook gebruik maken van andere vormen van schaduw. Voorbeelden zijn zeil tinten en piepschuim. U kunt ook proberen om water kleurstoffen te gebruiken. Deze kleurstoffen, die vaak zijn er in zwart en blauw, blok zonlicht en dus voorkomen dat de groei van algen.
  • Beperk de vis-nummer in de vijver. Hoe minder de vissen, hoe lager de voedingsstof niveau. En dit vertaalt zich naar minder algengroei. Deskundigen adviseren niet om de vissen overvoeren. Als er algen in de vijver, is het raadzaam om een aantal van de vissen te verwijderen en visvoer te verminderen.
  • Adres water afvoer. Zorg ervoor dat de vijver volledig beschermd tegen water afvoer. In het bijzonder, kan er water wegstromende materiaal van de tuin bevatten meststoffen die algen leven kan houden. Om dit te voorkomen, kunt u overwegen het installeren van berm dat water zal voorkomen dat de accu in de vijver.
  • Wijzig het vijverwater. Omdat stilstaand water bevordert de algengroei, is het zeer belangrijk om het vijverwater regelmatig te veranderen. Dit geldt vooral tijdens de zomer en de lente wanneer algengroei is zeer waarschijnlijk. Vervang 1/3 van het water wit zoet water, maar zorg ervoor dat dechloreren als u gebruik maakt gechloreerd zoet water.
  • Gebruik UV reiniger. Een UV reiniger zal algen uit de vijver. Het is beschikbaar in vijver aanbod winkels. Als u wilt, gebruik maken van de UV-reiniger met een biologisch filter. Een biologisch filter te elimineren onzuiverheden uit het water.
  • Zich te ontdoen van de rommel. Vuil dat drijft naar de oppervlakte of afwikkelt beneden moeten worden verwijderd. Dit omvat plantenresten, dode bladeren en takken, die voedingsstoffen die algen groei kan ondersteunen bevatten.

Vergeet niet om onmiddellijk algen verwijderen uit de vijver

Vergeet niet om onmiddellijk algen verwijderen uit de vijver. U kunt dit doen door handmatig harken de algen uit te schakelen. Dit kan een moeizaam proces zijn, maar kan uw vijver uiteindelijk ten goede op de lange termijn.