E2y

Hoe maak je een uitgedroogd kat te behandelen

Net als mensen, kunnen katten uitdrogen

Net als mensen, kunnen katten uitdrogen. Katten uitgedroogd raken door braken en ziekten, gebrek aan beschikbaar water, of extreme zomerse hitte. In veel gevallen kan uitdroging worden veroorzaakt door een onderliggende probleem, zoals nier problemen of diabetes. Voor katten, uitdroging vereist een onmiddellijke zorg, en soms zelfs een dierenarts bezoek. Hier is hoe te behandelen een gedehydrateerde kat:

Hoe maak je een uitgedroogd kat te behandelen. Controleer uw kat hydratatie niveaus.
Hoe maak je een uitgedroogd kat te behandelen. Controleer uw kat hydratatie niveaus.
  1. Controleer uw kat hydratatie niveaus. Als u denkt dat uw kat kan gedehydrateerd zijn, voorzichtig een stukje huid knijpen in de buurt nek van uw kat. Als het niet snel terug te keren naar zijn natuurlijke positie, uw kat is erg uitgedroogd, en je moet bellen een dierenarts. Andere symptomen van ernstige uitdroging zijn een droge mond en plakkerig, droog (niet glad en nat) tandvlees, ingevallen ogen, of een kat die lijkt te uitgeput om te bewegen. Als u een van deze extreme symptomen, uw kat onmiddellijk naar de dierenarts.
  2. Zorg voor water. Als u denkt dat uw kat uitgedroogd is, maar het lijkt niet ernstig genoeg om onmiddellijke dierenarts zorg nodig, onverwijld water, maar laat uw kat drinkt te veel, of het kan zijn maag van streek. In plaats daarvan, geef een beetje water in de reguliere van de kat waterbak om de 15 minuten.
  3. Geef uw kat elektrolyten. Gedehydrateerde katten hebben niet alleen water, maar ook elektrolyten. U kunt uw kat geven een elektrolyt-rijke drank, zoals unflavored Pedialyte, om zijn elektrolyten te herstellen. Geef kleine hoeveelheden Pedialyte door middel van een pipet in de loop van een uur of zo. Als u geen toegang hebt tot Pedialyte, kan Gatorade ook werken. Zodra een kat is het drinken op zijn eigen, meng Pedialyte of Gatorade met water in het drinken van de kat kom.
  4. Bieden ijs chips. Als uw kat is braken water, ijs chips te likken kan de rehydratie proces langzaam beginnen om uw kat te houden van het water. Zorg ervoor dat kleine chips aan te bieden, niet blokjes van ijs die kunnen verstikkingsgevaar opleveren worden.
  5. Bied babyvoeding of blikvoer. Ingeblikt voedsel omvat meer vocht dan droge degenen, en kan langzaam verhogen van uw kat hydratatie niveaus. Feed blik kattenvoer of vlees babyvoeding (zonder ui of knoflook).
  6. Neem uw kat naar de dierenarts. Als uw kat niet snel tekenen van verbetering na thuisbehandeling, of tekenen van ernstige uitdroging, neem uw kat naar de dierenarts. Uitdroging bij katten is een ernstige en gevaarlijke toestand. Een dierenarts kan de behandeling van een gedehydrateerde kat door subcutane of intraveneuze vloeistoffen om uw kat hydratatie niveau brengen snel en veilig.

Laag of milde mate van uitdroging kan thuis worden behandeld

Laag of milde mate van uitdroging kan thuis worden behandeld, maar ernstige gevallen vereisen snelle veterinaire behandeling. Probeer niet om een gedehydrateerde kat te behandelen thuis als u vermoedt dat ernstige uitdroging of een onderliggende ziekte of gezondheidsprobleem. Als u te maken met kleine kittens die zijn uitgedroogd als gevolg van braken of diarree, ze onmiddellijk naar de dierenarts. Zorg ervoor dat uw kat voldoende schoon, koel water, en een koele plek om te zitten tijdens de hete zomermaanden, om uitdroging te voorkomen heeft.