E2y

Hoe maak je een terrarium schoon te maken

Mensen met een groene duim te genieten toe te voegen artistieke hand aan gewone tuinbouw. Ze draaien een doos of zelfs een glazen container in een miniatuur landschap, bekend als een terrarium. Het creëren van een terrarium vereist geduld, hard werken en tijd. Handhaving van het terrarium schoon te maken en geschikt voor het kweken van planten is het belangrijk om het leven op uw terrarium levensvatbaar zijn. Het schoonmaken van een terrarium is niet een moeilijke taak, maar zou slechts enkele minuten van uw tijd. Hier zijn enkele tips die u kunt overwegen in het reinigen van uw terrarium.

  • Controleer uw gereedschap. Bereid uw reinigen van gereedschappen en materialen. Om een terrarium schoon te maken moet je een paar handschoenen, een borstel, een bak water, een glas reinigingsmiddel, spons of natte en droge handdoeken en een schaar.
  • Doe je handschoenen. Omdat je gaat werken met vuil en bodem, is het het beste om jezelf te beschermen, of in ieder geval je handen clean.Put te houden op een paar handschoenen, hetzij rubberen handschoenen of werkhandschoenen. Hiermee wordt voorkomen dat het vuil blijft kleven onder je nagels en voorkomt u dat u dat in te veel contact met micro-organismen die in de bodem.
  • Weed het terrarium. Verwijder het onkruid, gedroogde bladeren en takjes van de planten. Deze belemmeren planten uit het absorberen van de voedingsstoffen, zonlicht en water. Te veel onkruid in uw terrarium kan een doorn in het oog te worden.
  • Borstel de rotsen. Rocks zijn geschikt voor het versieren terrarium. Naarmate de tijd verstrijkt, echter, worden ze te vies is en kan er onverzorgd. Verwijder de rotsen en week ze in het bassin. Neem de borstel en schrobben elke gestold modder. Voor het beste resultaat, gebruik dan warm water. Deze warme temperatuur doodt sommige bacteriën.
  • Snoei de planten. Sommige planten kunnen snel groeien, terwijl anderen rijpen langzaam. Ongelijke hoogtes van planten vermindert de aantrekkingskracht van het terrarium. Houd uw planten goed getrimd en gesnoeid. Dit houdt de planten schoon uit en gezond. Snijd de uiteinden en de uiteinden van uw planten, met behulp van uw schaar, volgens uw eigen smaak.
  • Oefen je bonsai technieken. Oefenen uw bonsai techniek kan geweldig zijn tijdens uw reiniging en onderhoud. Als uw terrarium bevat bonsai, proberen te snoeien en vorm te geven uw planten. U kunt dit doen een rechte snede, watervallen, gedraaid of schuin. Dit is een goede kans, want je kunt de gedroogde uit delen terwijl snoeien verwijderen op hetzelfde moment.
  • Reinig de container. Reinig de binnen-en buitenkant van uw terrarium. Het vuil en vuil van de binnenkant van de bak, met een natte doek of spons. Doe dit met behulp van zachte bewegingen, de glazen container te voorkomen dat het breken. Veeg de overtollige vloeistof met een droge handdoek. Doe hetzelfde procedure met het buitenoppervlak.
  • Reinig het glasoppervlak. Verwijderen vuil en vingerafdrukken van het buitenoppervlak van de houder. Spuit het glas met glas reiniger. Gelijkmatig af, met zachte maar stevige slagen. Doe het in een cirkelvormige beweging om ervoor te zorgen dat het oppervlak volledig schoon is. Strooi er wat water rond de planten en laat het terrarium een beetje van blootstelling aan de zon.
Hoe maak je een terrarium schoon te maken. Controleer uw gereedschap.
Hoe maak je een terrarium schoon te maken. Controleer uw gereedschap.

Het onderhouden van een terrarium is een grote hobby. Het houden van uw terrarium schoon zal u laten zien de vruchten van uw arbeid beter, door middel van gezonde planten en een aantrekkelijke plant container.