E2y

Hoe maak je een mannelijke betta vis te verhogen

De Siamese het Vechten Vissen of Betta vis is een van de meest populaire aquarium vissoorten tegenwoordig. Inheems in een gebied in Zuidoost-Azië de buurt van Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos, de Betta vis vóór hebben niet altijd kleurrijk en lange vinnen zoals ze nu doen. Fokkers hebben ontwikkeld en verbeterd verschillende variëteiten van de kortvinnige en bleke wilde exemplaren van de Betta vis. Voorheen was dit wilde vis wordt alleen sterke kleuren als onrustig, maar nu het voortbestaan van felle kleuren is mogelijk gemaakt door de wetenschap.

Hoe maak je een mannelijke betta vis te verhogen. Meng geen mannelijke betta vissen in een tank.
Hoe maak je een mannelijke betta vis te verhogen. Meng geen mannelijke betta vissen in een tank.

Sommige variëteiten van de kempvissen zijn veiltail, dubbele staart, halve maan, delta, super delta, en crowntail. De namen zijn gebaseerd op hun lichaam kleur en staart formatie.

De betta vis is het meest geschikt om water tanks met tropische temperaturen, in tegenstelling tot de populaire goudvis die gedijt in koud water. Het aquarium temperatuur is slechts een van de vele dingen die moeten worden overwogen wanneer het verhogen van een mannelijke betta vis. Hier zijn enkele van de tips die u kunt overwegen:

  • Meng geen mannelijke betta vissen in een tank. Vanwege hun temperament, mannelijke betta vis kan niet worden bewaard in een tank, tenzij er verdelers. Ze worden agressief naar andere mannelijke vissen van dezelfde soort. Man betta vissen zullen vechten tot er slechts een overleeft.
  • Houd een goed onderhouden tank of aquarium. Overweeg grootte, temperatuur en de juiste accessoires. Betta vissen zijn het best bewaard in ongeveer 21 ° C - 29 ° C temperatuur van het reservoir. Ze kunnen in tanks overleven zo klein als 2 liter, maar het is beter om ze te huisvesten in grotere tanks. Betta vis wordt een gebied op een rotsachtige nis of een plant, dus zorg ervoor dat het aquarium heeft iets dat dit doel zou dienen, zelfs kunstmatig. Vergeet ook niet dat chloor kan bettas schaden, zodat het gebruik van een water conditioner wordt aanbevolen. Reinig de tank ten minste eenmaal per week.
  • Gebruik geen zeep voor het reinigen van onderdelen in de tank zoals rotsen, plastic planten en decoraties. Zeepresten kan ernstige schade toebrengen aan uw betta vis. Gebruik gewoon een spons of een schurende borstel en warm water om de betta's spullen schoon te maken.
  • Zorg ervoor dat elke nieuwe tank maatjes zijn compatibel met de mannelijke betta vis. Fishes verenigbaar is met de mannelijke betta vis zijn zeer beperkt als gevolg van het gedrag van deze laatste. Guppies en maanvissen zijn niet ideaal vanwege hun grote vinnen, is het daarom de voorkeur om vergaarbak metgezel kiezen met kleinere vinnen.
  • Voer de betta vis een keer per dag. Betta vleesetende zijn. Ze voeden zich met kleine vissen en insectenlarven. U kunt ook voeden met commerciële beta pellets, vlokken of gevriesdroogde bloedwormen. Let op als de betta disgorges na de voeding, als het kan een teken zijn van een vis-en vaatziekten.

De mannelijke betta vis de voorkeur boven de vrouwelijke omdat ze meer levendige kleuren en meer vinnen. Betta zijn elegant en aantrekkelijk zoetwater exemplaren. Hoewel er nog steeds markten voor de bestrijding van vis, bettas in de volksmond worden gefokt voor haar lichamelijke schoonheid en niet zijn fysieke agressie. Als mannelijke bettas goed opgevoed, zult u hebben ontwikkeld voor de volledige esthetische potentieel.