E2y

Hoe maak je een goblin haai te identificeren

Een goblin haai is een diepzeevis

Een goblin haai is een diepzeevis. Het is erg ongrijpbaar en vrij zeldzaam. Aangezien het leeft in een harde leefomgeving, kunt u moeilijk voor u om het te zien, terwijl het nog in leven. Toch kan een visser vangen vaak toen hij gooit een net of terwijl hij trawlvisserij een lijn. Een goblin haai is meer de volksmond bekend onder de Japanners als de "tengu zame," letterlijk vertaald als "elfachtige" of "goblin" haai. De naam werd toegeschreven aan een Japanse visser uit de 19e eeuw. De genoemde Japanse visser kwam van Odawara, de stad waar goblin haaien vaak gevangen. De naam zich laten inspireren door langgerekte een goblin haai snuit en van de neus van een "Tengu" een Japanse oude demon.

Hoe maak je een goblin haai te identificeren. Weten waar het te vinden.
Hoe maak je een goblin haai te identificeren. Weten waar het te vinden.

Hier zijn enkele eenvoudige tips over hoe je een goblin haai op de juiste wijze te identificeren ten opzichte van de diepzee-vissen die u kunt tegenkomen:

  • Weten waar het te vinden. Een goblin haai courant kan worden gevangen uit een bron, dicht bij een onderwater massa of een bank, ongeveer 95 meter diep. Je kunt waarschijnlijk de vangst van een vrouwelijke exemplaar. Waarom? Een vrouwelijke beweegt normaal dichter bij de bank, want het moet kweken om.
  • Onderzoek zijn snuit. Een goblin haai heeft een prominente snuit (rostrum of). Als je kijkt naar het nauw, kunt u gemakkelijk te herkennen. Het is puntig en lang. Het suggereert de vorm van grote van een vogel snavel.
  • Opmerking haar huidskleur. Een goblin haai heeft een duidelijke huidskleur. Het is voornamelijk roze. Dat is zeldzaam, niet alleen onder de haaien, maar ook onder andere soorten grote vissen. De roze kleur wordt mogelijk gemaakt door de bloedvaten. Het is eigenlijk de goblin haai bloed, dat zichtbaar is onder de zeer dunne huid.
  • Schatting zijn lengte. Een goblin haai het algemeen meet tussen de 6 en 10 meter. Dat is gebaseerd op de werkelijke goblin haaien verzameld door vissers. Maar wetenschappers concluderen dat je echt kunt groeien veel groter is dan wat werd gekoppeld als de gemiddelde lengte. Merk op dat de grootste goblin haai werd gevonden off van Sydney, Australië, ergens in 1983. Het was een mannelijk exemplaar en het gemeten 3,84 meter. Het werd gevangen in een sleepnet, ongeveer 960 meter diep.
  • Bekijk zijn kaken. Een goblin haai heeft een sterke set van kaken, waarin het zich onderscheidt van de rest. De kaken zijn "protrusible." Dat betekent letterlijk dat zijn kaken kan worden verlengd of uitgerekt uit zijn mond.
  • Inspecteer de staartvin. Let op de werkelijke vorm en de lengte van de staart van een goblin haaienvin. Het moet vlak en lang, vergelijkbaar met wat een voshaai heeft. Het moet ook ventrale lobben die zijn onderontwikkeld. De ventrale lobben moet vormen het onderste deel van de staartvin.

Een goblin vis werd voor het eerst meer dan honderd jaar geleden beschreven. Echter, als van dit schrijven, is het werkelijke aantal van de verzamelde exemplaren niet eens bereikt 50. Ze werden verzameld uit verafgelegen plaatsen in de Stille Oceaan, Indische, en Atlantische Oceaan. Echter, de meeste van hen gevonden drijvend in de wateren van Japan. Met deze "realiteit", het is zeker een uitdaging voor u om een goblin haai spotten. Als u wilt dat een close encounter met een levend exemplaar, moet u van plan bent om te gaan met een bodemtrawl zo diep als 1200 meter.