E2y

Hoe maak je een forel los

Oefenen catch and release is een manier voor het behoud van de verschillende vissoorten en nog steeds kunnen genieten van vissen. Tenzij je werkelijk van plan om te koken en te eten dat je gevangen forel, er is geen enkel punt in het houden van het. De reden voor het vrijgeven van de forel (of een vis voor die kwestie) is om te helpen de vis overleeft de stress van gevangen zodat het kan blijven groeien en kweken.

1. Vang de forel in koud water.

Forel overleven in water dat is onder zeventig graden Fahrenheit

Forel overleven in water dat is onder zeventig graden Fahrenheit. Boven die temperatuur forel zijn waarschijnlijk gaat sterven. Dit is de reden waarom je ze het meest waarschijnlijk vinden in de koelere delen van beken, rivieren of meren in de zomer. Als je serieus bent over het vrijgeven van forel te helpen bij de instandhouding van hun bevolking voor toekomstige vissen bent, breng een thermometer mee en laat de temperatuur van het water voordat u eventuele vissen. Het vrijgeven van een forel in warm water is zinloos als het goed doden de vis toch, zelfs als u met succes te doen herleven.

2. Controle van de forel zo snel mogelijk.

Hoe maak je een forel los. Vang de forel in koud water.
Hoe maak je een forel los. Vang de forel in koud water.

De minder stress een forel ervaringen tijdens het vangen, hoe sneller het zal doen herleven en dit maakt het makkelijker loslaten. Gebruik alleen weerhaak-minder haken of plat de weerhaken aan de haak die je zult gebruiken met een tang. Houd een slappe lijn als het handhaven van een constante spanning is alleen maar om de forel te vechten harder misschien wel tot het punt waar het niet kan nieuw leven worden ingeblazen. Sommige vissers wijzen hun staven stroomopwaarts parallel aan de huidige en draai het zijwaarts wanneer de forel bijt om snel uit te oefenen controle. Daarna kunt u of grijp de vliegen (niet de vis) of gebruik een schepnet. In beide methoden, houden de forellen in het water en eenvoudig en voorzichtig de haak los en laat de forellen zwemmen weg onaangeroerd. Strak geweven netten met rubberen materialen zijn beter als het de forel schubben, vinnen of kieuwen niet zal beschadigen.

3. Vermijd het houden van de forel.

Forellen en andere vissen zijn bedekt met een beschermende laag van slijm. Afhandeling daarvan met droge handen of te lang zal deze beschermende laag en onder de forel verwijderen om schimmelinfectie die uiteindelijk zal doden. Vis interne organen zijn ook gemakkelijk beschadigd dus wees hen of grip niet te strak vast. Als je echt nodig hebt om de forel te houden, klemt het in de buurt van de staart en zet hem even op zijn kant of ondersteboven om het te immobiliseren. Onthouden van het aanraken of het zetten van een vinger in zijn kieuwen. Je bent het meest waarschijnlijk zal dit doen omdat je wilt een foto van te nemen zodat je de camera klaar vooraf aan de laad-en lostijd te verminderen.

Forel overleven in water dat is onder zeventig graden Fahrenheit. Controle van de forel zo snel mogelijk.
Forel overleven in water dat is onder zeventig graden Fahrenheit. Controle van de forel zo snel mogelijk.

4. Herleven de forel alvorens los te laten.

Soms is het hanteren van de forel is onvermijdelijk en dit is het geval met grote kleinbedrijf omdat ze alleen kunnen worden gevangen in het schepnet nadat ze volledig zijn uitgeput. Om een forel herleven houd hem rechtop in een zachte stroom gericht naar de huidige. Dit zal zijn kieuwen weer aan het werk. U weet het is nieuw leven ingeblazen wanneer het begint gekronkel en vechten op dat moment alles wat je hoeft te doen is te laten gaan. Soms is de forel kan niet onmiddellijk doen herleven. In dit geval moet u langzaam beweeg het heen en weer langs de huidige van het water totdat het weer actief wordt.

Het vrijgeven van een forel of andere vis nadat deze is gevangen zal helpen voorkomen dat over-oogsten. Een echt serieuze en bekwame visser weet niet alleen hoe te vangen, maar ook hoe om te vissen vrij te geven. Hij denkt niet alleen van de outdoor sport van de visserij, maar ook van haar impact op het milieu.