E2y

Hoe maak je een chartreux kat te identificeren

Een uniek ras van de kat

Een uniek ras van de kat, is de Chartreux kat geleefd te hebben, eeuwen geleden met de Kartuizer monniken in Frankrijk. Hoewel hun geschiedenis is relatief onbekend is, wordt de naam van het ras vermoedelijk afkomstig zijn van hun vacht kwaliteiten. Chartreux is een soort van wol gemaakt in Spanje tijdens de achttiende eeuw. Bont Een Chartreux kat is beschreven als het hebben van een wollige textuur. Deze kat ras heeft andere unieke kwaliteiten, ook. Hier ziet u hoe een Chartreux kat te identificeren:

  1. Temperament - Een Chartreux kat houdt van spelen en is heel actief. Niet bekend als schoot katten, ze genieten na je van kamer naar kamer. Deze katten ook graag televisie of computer schermen kijken. Veel Chartreux eigenaars beschrijven korte periodes van energieke speelsheid tussen dutjes.
  2. Bontkleur - Dit is een van de makkelijkste manieren om een Chartreux kat te identificeren. Een echte Chartreux komt slechts in een kleur, een blauwachtig grijs. Vachtkleuren, echter doe variëren van lichter naar donkerder. Toch, als het niet een blauwachtig grijs van kleur, dan is het niet een Chartreux kat.
  3. Gelaatstrekken - Wanneer u het gezicht als geheel te onderzoeken, zult u merken dat de kat lijkt te glimlachen de hele tijd. Dit komt door hun algemene gezicht structuur en de plaatsing van gelaatstrekken de kat. De Chartreux ras heeft een ronde kop en vrij smalle snuit, met scherp gepunte oren die hoog op het hoofd zitten.
  4. Ogen - De ogen van de Chartreux kat zijn afgerond, met hoeken die curve omhoog zeer licht. Dit draagt bij aan de "lachende" uiterlijk van het gezicht van een Chartreux kat. De meeste katten van dit ras hebben goud of koperkleurige ogen.
  5. Coat - De Chartreux kat zeer dikke dubbele vacht en lange vacht geef het een pluizige uitstraling. Hun vacht moet regelmatig kammen. U kunt ook verzorgen uw Chartreux kat op met je vingers door zijn jas in plaats van met behulp van een kam of borstel. Deze jas is beschreven als "wollig," en voelt anders dan de vacht van een ander kattenras. Naast de kleur, de textuur van de vacht is een van de makkelijkste manieren om een Chartreux kat te identificeren.
  6. Lichaamsvorm - Chartreux katten zijn gekend voor het hebben van een groot lichaam en korte, vrij dunne benen. Soms hun benen zien te dun om hun lichaamsgewicht te ondersteunen.

Verondersteld te zijn ontstaan in Frankrijk

Hoe maak je een chartreux kat te identificeren. Een uniek ras van de kat.
Hoe maak je een chartreux kat te identificeren. Een uniek ras van de kat.

Verondersteld te zijn ontstaan in Frankrijk, heeft de Chartreux kat zo ver terug gedocumenteerd als de zestiende eeuw. Nog steeds, weinig van het ras bekend is, met inbegrip van de precieze oorsprong van de naam, ondanks speculaties. Na de Tweede Wereldoorlog, waren er zeer weinig Chartreux katten achtergelaten, en in feite het ras werd gedacht te zijn met uitsterven bedreigd. Als gevolg hiervan, sommige kwekers introduceerde Perzische en Britse korthaar katten in de lijn in een poging om de Chartreux ras voort te zetten. Vandaag, enkele Chartreux katten hebben een aantal Perzische of Brits Korthaar afkomst, terwijl anderen werden gekweekt uit Chartreux katten die later werden verzameld uit het Franse platteland, en hebben dus een zuivere Chartreux bloedlijn.