E2y

Hoe maak je een aquarium filter monteren

Een aquarium thuis is een gemakkelijke manier om een rustige uitstraling en klassieke elegantie in elk huishouden toe te voegen. De vuistregel als het gaat om vis tanks is dat hoe groter het aquarium, hoe makkelijker het onderhoud is. Bij grotere aquaria, is het natuurlijk water chemie bereikt en behouden met meer gemak omdat er genoeg ruimte en water voor vissen en natuurlijke micro-organismen om te groeien. Kleine aquaria, anderzijds, verzadigd raken met visafval sneller. Ongeacht de grootte van uw aquarium, echter, zal je een goed filtersysteem nodig hebt om uw huisdieren zwemmen gelukkig in hun kleine tanks. Hier zijn de stappen om een aquarium filter monteren.

  1. Bereid de filtermaterialen. Er zijn verschillende soorten van tankfilters vis. Sommige zijn gemaakt met specifieke water-omgevingen in het achterhoofd. Bijvoorbeeld, sommige filters werken goed in zoetwateraquaria terwijl anderen beter werken in zout water aquariums. Het type filter moet overeenkomen met het gebruikte water in het filter, aangezien sommige zoetwater filters zal effectief zuigen het zoutgehalte in het water die fataal voor vissen die worden gefokt en aangepast voor zout water leven kan zijn. Het filtermateriaal is gewoonlijk een sponsachtige massa of korrels. Neem het filter uit de verpakking en plaats het op de compartimenten in het aquarium filter. De vakken zijn meestal aangegeven in de handleiding, en zijn herkenbaar aan de groeven in het filter muur. Deze groeven laat het water door het filter. Soms is het filter compartiment is alleen toegankelijk via een zuigbuis.
  2. Bevestig de zuignappen en slangen. Zodra het filter is op zijn plaats, bevestig de buizen zal zuigen in het water in de filtraatruimte. Diverse soorten tankfilters vissen hebben verschillende soorten slangen bijlagen. Sommigen hebben grote zuigkracht buizen die zijn bedekt met een lichte spons om kleine vis voorkomen wordt meegezogen in het filter. Anderen rekenen op de normale waterstroom voor filtratie. De slang hechten aan de overeenkomstige gaten in de belangrijkste lichaam van de filter unit, en hoeft alleen te worden gedraaid of zachtjes geduwd op zijn plaats. Maak vervolgens de zuignappen aan de zijde van het filterlichaam dat wordt gehecht aan glazen oppervlak van het aquarium.
  3. Sluit aan op een stopcontact. Meeste tankfilters vis vandaag afhangen van een soort van vacuüm zodat het water in het filter. Vanwege dit, moet u het filter hechten aan een stroombron. Zorg ervoor dat de stroomtoevoer op een veilige afstand van het eigenlijke aquarium, en dat de werkelijke draden zijn water-proof en verzegeld. Sommige soorten vis zal knabbelen aan de zachte kunststof voering beschermt het snoer. Als u merkt dat uw vissen knabbelen de bedrading, moet je tape aan het aquarium muur met water-proof en niet giftig tape strips. Blootliggende draden kan leiden tot elektrocutie voor uw vissen, evenals circuit defect in uw huis.
Hoe maak je een aquarium filter monteren. Bereid de filtermaterialen.
Hoe maak je een aquarium filter monteren. Bereid de filtermaterialen.

Zorg ervoor dat u vervangen of reinigen van het aquarium filter filter korrels of spons regelmatig. Bij het vervangen van het filtermateriaal, neem slechts de helft van de inhoud op een moment. Geheel vervangen van het filtermateriaal kan de nuttige micro-organismen die in het filter leven te verwijderen. Dit kan de stikstofbalans in het water verstoren, en kunnen sommige gevoelige soorten vis maken erg ziek.