E2y

Hoe kunt u uw leguaan behandelen voor mijten


Mijten zijn vrij veel voorkomende problemen voor leguanen. Echter, de zorg om zich te ontdoen van hen is zeer belangrijk omdat er niets aan de parasitaire mijten daadwerkelijk kan doden je leguaan. Er zijn verschillende stappen die moeten worden genomen om zich te ontdoen van de mijten en vaak is het een strijd tussen jouw wil en die van hen. Echter, als je werkt op het, kan je leguaan worden mijt gratis!

Stap 1

Het identificeren van het probleem. Het is waarschijnlijk dat u dit leest omdat je ofwel weet dat je een probleem hebt, of denkt dat u een probleem hebt. Met dat, de eerste stap naar het wegwerken van de mijten het aan hen te identificeren als uw probleem. Mijten zijn erg klein (de meeste draaien kleiner dan een speldenknop). Zij zullen kruipen rond je leguaan en ze liever strakke warme plaatsen zoals die tussen de plooien van de huid, de tenen en rond vent de iguana's. Ze veroorzaken ook de volgende problemen:

  • Overmatig krabben
  • Vergieten problemen
  • Vreemd uitziende of beschadigde zoek schalen
  • Kleine insecten op of rond de plooien in de huid, de oogleden en de oksels.

U kunt ook zien mijten in de kooi met de leguaan. Zij kunnen kruipen over dat takken of decoratie en kan zelfs worden verstopt in de hoeken.

Stap 2

Begin met het verwijderen van alles van de kooi (inclusief de leguaan). U wilt alles uit de kooi. Verplaatst het alleen om het gebied van de behandeling of je kan mijten verspreid over het huis. Als u een reis-kooi of andere tijdelijke thuis voor uw leguaan, dat is een goede plek om je leguaan opgemaakt voor nu.

Stap 3

Behandel alle niet-hout items in bleekwater oplossing. Meng 1/2 kopje bleekwater met 1 liter warm water. Soak alle niet-hout producten voor tien tot vijftien minuten in deze oplossing.

Stap 4

Behandel alle houten onderdelen met warmte. Zet alle hout items in de op 350 graden en bak gedurende twee tot drie uur oven.

Stap 5

Hoe kunt u uw leguaan behandelen voor mijten. Het identificeren van het probleem.
Hoe kunt u uw leguaan behandelen voor mijten. Het identificeren van het probleem.

Behandel kooi. Als je een glas of plastic kooi vervolgens te behandelen met 1/2 kopje bleekwater om 1 liter warm water. Grondig nat alle gebieden van de kooi en laat zitten voor 5-10 minuten, zodat het kan doden alle mijten.

Als je kooi is van hout dan kan het bleekmiddel water absorberen en veroorzaken ademhalingsproblemen met je leguaan. Gebruik in plaats daarvan 1/2 kop citroensap en 1 eetlepel van antibacteriële afwasmiddel. Week de kooi en laat het in te stellen.

Stap 6

Behandel je iquana. Behandelen van een leguaan is niet altijd gemakkelijk. Vaak is het gevaarlijk om te behandelen met chemicaliën omdat je leguaan is gevoelig. Ook leguaan soorten mijt bestrijdingsmiddelen vaak niet werken omdat ze zwakker zijn dan andere versies (zoals die voor vogels). De beste optie is om huismiddeltjes proberen en als dat niet werkt, neem je leguaan in naar de dierenarts te zien.

Begin met het verwijderen van alles van de kooi (inclusief de leguaan). Behandel alle niet-hout items in bleekwater oplossing.
Begin met het verwijderen van alles van de kooi (inclusief de leguaan). Behandel alle niet-hout items in bleekwater oplossing.
  • Begin met wrijven baby-olie of minerale olie (babyolie is minerale olie met geur) over de huid van de leguaan. Gebruik een wattenstaafje om de olie te krijgen tussen de tenen en in de huidplooien. Wees voorzichtig rond de ogen, terwijl oliën van de gebieden die mijten hebben. Dit zal ertoe leiden dat de mijten te stik.
  • Spoel de olie af met warm water en Betadine oplossing (het water moet thee gekleurd en ongeveer 80 graden). Als je je leguaan kunt krijgen om te zitten in de oplossing dit is het beste.
  • Spuit je leguaan met warm water om hem af te spoelen.
  • Eindig met behulp van een wattenstaafje om schar Betadine in de plooien, tussen de tenen, rond de ogen en de vent, en in andere gebieden waar hij of zij heeft mijten.

Omdat mijten zijn vervelende kleine beestjes en het duurt maar een tot een geheel nieuwe partij te beginnen, is het het beste om deze behandeling dagelijks herhalen gedurende drie tot vijf dagen. Als je niet meer zien mijten u kunt stoppen dagelijks doen van de behandeling en te verplaatsen naar een keer per week gedurende zes weken de tijd om ervoor te zorgen dat alle mijten zijn verdwenen.

Stap 7

Spoel alles grondig af. Bleach is een echt slecht voor de longen van je leguaan, maar is de beste manier om de mijten te doden. Met dit in het achterhoofd moet je de kooi en materialen die terug zal gaan in de kooi een paar keer spoelen. Het is het beste als dit wordt drie of vier keer gedaan om ervoor te zorgen dat er niet meer bleekwater in de items.

Behandeling van de kooi moet een keer per week gedurende zes weken en dan zoeken naar tekenen van mijten na dat. Houd altijd in de gaten uit voor deze vervelende kleine Buggers omdat ze te vangen vroeg kan betekenen opslaan van uw leguaan die zwak zal krijgen van de parasiet.

Stap 8

Monteer de kooi van de iguana's. Zet alles weer normaal. Zorg ervoor dat uw warmtelampen en pads op hun plaats zitten en dat u het voeden van een gezond dieet. Je leguaan zal veel goede voedingsstoffen om gezond en volledig en snel te herstellen nodig.

Stap 9

Reinig alle ruimten die de leguaan of items van de iguana's gehouden. Je kunt mijten verspreiden naar andere delen van uw huis. Normaal gesproken zullen ze sterven vrij snel af zonder een goede bron van voedsel, maar het kan een goede manier zijn om je leguaan om de mijten terug te krijgen. Zorg ervoor dat je dat gebied en eventuele tijdelijke kooien u gebruikt met bleekwater oplossing te doden alle mijten die op deze plaatsen ontsnapte reinigen.


Het behandelen van mijten op je leguaan is niet leuk, maar het is belangrijk om dit te doen zodra je een probleem te identificeren. Mijten ziekte, infectie, zwakte en de dood. Het is ook belangrijk dat je op letten geen gevaarlijke chemicaliën in met uw leguaan gezet. Sommige raden het zetten vlooienbanden, vlooien poeders, en andere chemische stoffen in de kooi. Dit kan effectief in het doden mijten zijn, maar het is potentieel gevaarlijk voor uw leguaan. Hou het veilig en te ontdoen van de mijten zo snel als je kunt terwijl je je leguaan gezond!