E2y

Hoe kan ik het verschil tussen een salamander en een hagedis te vertellen

Als je met een wetenschappelijk project over salamander en hagedis of wil je gewoon je nieuwsgierigheid te bevredigen over de manier waarop het verschil tussen de twee te vertellen, zijn er verschillende manieren over hoe om te vertellen als het een salamander of een hagedis. Deze twee zien er hetzelfde uit, vooral als je niet controleren op de details. Salamanders zijn amfibieën met lange staart, korte neus en een slank lichaam. Hagedissen zijn reptielen met verschillende maten en hebben goed ontwikkelde visies.

Hier zijn de stappen over hoe het verschil tussen een salamander en een hagedis te vertellen.

  • Bepalen waar het leeft. Hoewel ze er hetzelfde uitzien op het eerste gezicht, salamander en hagedis zijn tegenover als het gaat om de omgeving waarin ze wonen Een salamander leeft in vochtige of natte plaats, terwijl hagedis leeft in zonnige of plaatsen met hete temperatuur. Omdat een salamander moet water of vochtige, kan het meestal worden gezien op het bos, verstopt onder logboeken, rotsen en bossen. Wanneer logs worden gebruikt voor het maken van vuur, zijn salamanders meestal gezien die uit de log wanneer deze in brand gestoken. Dit is de reden waarom mensen gebruikt om te denken dat deze kwam van vuur. Een hagedis is meestal gezien in een plaats waar de temperatuur warm is. Kleine hagedissen zijn ook zeer vaak voor huishoudens.
  • Controleer de fysieke eigenschappen. Als je niet goed controleren op de salamander en hagedis, zal het moeilijk zijn om het verschil te vertellen. Maar als je dat doet, zul je zien dat een salamander kortere tenen dan hagedissen heeft. Terwijl de hagedis tenen kan gemakkelijk worden geregenereerd indien gesneden, salamanders hebben de mogelijkheid om ook te regenereren, maar het is slechts beperkt. Hagedissen hebben schubben, terwijl salamanders niet. De huid van een hagedis is ook droog, terwijl de huid van een salamander is vochtig en glad. Dit komt omdat salamanders leven in vochtige plaatsen.
  • Zie de baby salamanders en hagedissen. Zowel salamanders en hagedissen leggen eieren. Echter, de hagedis eieren schelpen, terwijl salamander de eieren niet. Zodra de hagedis eieren worden uitgebroed, zul je zien dat de baby hagedissen net zo uitzien als de volwassen hagedis, alleen kleiner. Baby salamanders er anders uitzien dan de volwassen salamander, omdat deze ondergaan het proces van metamorfose. Net als kikkers, ze zien er anders vanaf de dag dat ze zijn uitgebroed totdat ze volwassen en ontwikkelen tot wat vaak kikkers zien. Baby salamanders hebben kieuwen als ze worden uitgebroed. Ze hebben water nodig om te overleven, dus je zult deze te zien op plaatsen met water. Als ze groeien, zullen ze afhankelijk zijn aan vochtige en ziet er als gewone salamanders. Echter, er zijn salamanders die nog steeds in het water leven, zelfs zij al volwassen zijn bereikt. Baby hagedissen kan worden gezien waar de volwassen hagedissen worden meestal gezien.
  • Denk aan de grootte. De meeste hagedissen groeien niet zo groot als salamanders doen. Salamanders kan oplopen tot 6 meter. Hoewel er een aantal hagedissen die groeien ook deze grote, ze zijn slechts een paar. Als je iets zo groot als dit, het is meer waarschijnlijk een salamander dan een hagedis.

Hoe kan ik het verschil tussen een salamander en een hagedis te vertellen. Bepalen waar het leeft.
Hoe kan ik het verschil tussen een salamander en een hagedis te vertellen. Bepalen waar het leeft.

Met de beschreven stappen, zult u nu in staat zijn om het verschil tussen een salamander en een hagedis die u kunt gebruiken op uw wetenschappelijk project te bepalen.