E2y

Hoe kan ik een Egyptische Mau selecteren

Zoals de naam al doet vermoeden

Zoals de naam al doet vermoeden, de Egyptische Mau ras is ontstaan in Engeland. Het staat bekend om grote, amandelvormige groene ogen, hoewel veel Egyptische Mau katten jonger dan achttien maanden oud zal hebben amberkleurige ogen. De Egyptische Mau heeft een gevlekte vacht met unieke markeringen op haar gezicht. Hier is hoe u een Egyptische Mau:

Hoe kan ik een egyptische mau selecteren. Begrijp het ras kenmerken.
Hoe kan ik een egyptische mau selecteren. Begrijp het ras kenmerken.
  1. Begrijp het ras kenmerken. De Egyptische Mau is levendig en speels. Deze actieve katten zijn niet agressief, maar ze zijn niet zenuwachtig rond andere huisdieren. Ze kunnen worden gereserveerd als er vreemden in de buurt, maar zijn aanhankelijk naar hun eigenaar. De Egyptische Mau vereist slechts wekelijks borstelen, en is een vrij weinig onderhoud ras.
  2. Ken uw opties. Verwachten dat ten minste 225€ tot 375€ te betalen aan een fokker voor uw Egyptische Mau. Als u van plan bent om te broeden of op vertoon van uw kat, kunt u verwachten om te betalen tot 750€ of meer. Selecteer een Egyptische Mau, dat is ten minste 12 weken oud zijn; op deze leeftijd, zal het klaar is om zijn moeder te verlaten. Een Egyptische Mau kan zilver, brons, rook, of zwart van kleur zijn. Als u van plan bent om uw kat zien, vermijd een zwarte Egyptische Mau, omdat ze niet in aanmerking komen voor het tonen.
  3. Kies een fokker. Er zijn zeer weinig fokkers van dit unieke ras, dus je kan moeite hebben met het vinden van een lokaal. Contact opnemen met de plaatselijke kat clubs en show organisaties voor verwijzingen. Nooit selecteer een Egyptische Mau uit een dierenwinkel, omdat je niet weet zijn achtergrond. Kies altijd een Egyptische Mau van een gerenommeerde fokker. De fokker moet vereisen een schriftelijk contract en kunt u de kittens in hun huis te bezoeken.
  4. Informeer u over gezondheidsproblemen. De fokker moet de gezondheid van de Egyptische Mau u garanderen, met inbegrip van voorwaarden zoals katachtige leukemie en feline immunodeficiëntie virus (FIV).
  5. Meer informatie over het uiterlijk van het ras. Ten eerste, kijk voor groene ogen, of oranje bij jongere katten. Als de kat de ogen van om het even welke andere kleur, het is niet een echte Egyptische Mau. De vacht moet kort, fijn en zijdeachtig, met ten minste twee banden van kleur. Ze zijn meestal een gevlekte tabby, met strepen op de ledematen en unieke plekken en lijnen op hun gezichten. Als u van plan bent om de kat weer te geven, moet u de eigenschappen die kunnen worden beschouwd als fouten door keurmeesters, zoals volle wangen, kleine oren, of een afgeronde kop te leren.
  6. Houd de kat. Houd altijd een kat je overweegt te kopen. De Egyptische Mau is een slanke, ietwat sportieve uitziende lichaam. Controleer voor een goede spierspanning, en voorkomen dat deze met tekenen van ziekten. De ogen moeten helder groen zijn. Een Egyptische Mau's vacht moet kort en dik, en er mogen geen tekenen van kale plekken of droge, schilferige huid.
  7. Eerste dierenarts bezoek. Het maakt niet uit welk ras van de kat die u selecteert, altijd uw nieuwe huisdier naar de dierenarts zo snel mogelijk. Zelfs als u hebt gekocht een Egyptische Mau met up-to-date vaccinaties, moet uw dierenarts ervoor zorgen dat de kat in goede gezondheid. Dit zorgt ervoor dat uw nieuwe Egyptische Mau van verspreiding van ziekten onder uw bestaande huisdieren.

In de oudheid

In de oudheid werd de Egyptische Mau aanbeden; vele voorstellingen van dit ras kan worden gezien in piramides en andere oude Egyptische monumenten. Het woord "Mau" is de Egyptische term voor "cat". Het ras werd niet wijd verspreid of erkend tot de jaren 1950. Vandaag de dag, dit ras nog steeds relatief zeldzaam in de meeste delen van de wereld.