E2y

Hoe kan ik betta vissen te kweken

De Betta vis of Siamese het vechten vis komt van oorsprong uit Thailand. Deze verscheidenheid aan vissen kunnen leven in een omgeving met een relatief slechte zuurstof en kan dus een ideale aquarium huisdier. Terwijl er meer dan 50 andere soorten bettas, betta vis is het meest populair onder aquariumliefhebbers vooral in de Europa. Fokken van dit soort vis is vrij eenvoudig echter een aantal overwegingen moet worden opgemerkt om ervoor te zorgen dat je succesvol te zijn in dit streven.

  1. Kies de juiste betta vis. Siamese het vechten vis, zoals de naam al doet vermoeden, zijn zeer territoriaal. Als zodanig zal kweken extra zorg, zodat ze niet slecht uiteindelijk nadelige gevolgen voor elkaar wanneer ze samen gehouden. Vergeet niet om een mannelijke en een vrouwelijke betta die jong, bij voorkeur niet meer dan 14 maanden oud, en zijn ongeveer even groot te kopen. Gezonde betta vis hebben levendige kleuren, zonder losse of ontbrekende schubben op hun lichaam. Hun kieuwen moet glad en zonder enige zwelling. De vinnen moet vrij van scheuren en gaten. De ogen moeten helder en donker.
  2. Koop de systeeminstellingen. Je zult minstens drie tanks van 5-10 liter capaciteit per stuk, een kachel, spons filter, tank divider en kunstmatige planten nodig hebben voor schuilplaatsen.
  3. Bereid de kweekbak. Vul de tank waar je naartoe gaat om je paar betta vissen te kweken pas halverwege en niet op substraat of grind toe te voegen om het te doen. Zet de verwarming tot 80 graden Fahrenheit. Start het voeden van de paar met levend voer, zoals bloed wormen of levende artemia.
  4. Laat uw betta vis aan elkaar. Ze in de tegenoverliggende zijden van de tank met behulp van de tank deler om ze wennen aan elkaar. Als ze geïnteresseerd zijn in elkaar, zullen ze niet weer agressief gedrag door te proberen om elkaar aan te vallen via de verdeler. Als dit het geval echter, scheiden en later opnieuw.
  5. Laat de vrouwelijke in de tank. Doe dit alleen wanneer de mannelijke bouwde een vrij grote zeepbel nest. De vrouwelijke moet ook blijken verticale strepen op haar lichaam en moet een onderdanige gedrag dat normaal gesproken wordt tentoongesteld door het houden van haar hoofd naar beneden weer te geven. Haar buik moet ook opgeblazen, wat betekent dat ze rijp is voor de productie van eieren. Zorg ervoor dat u een oogje houden op het paar als pesten door het mannetje zal waarschijnlijk plaatsvinden in het kader van de hofmakerij en veredelingsproces.
  6. Het leggen van eieren. Het tweetal zal omarmen als een daad van het uitpersen van de eieren van legboor van het vrouwtje. Zodra ze klaar is het loslaten van de eieren, schep ze uit de kweekbak en legde haar in haar eigen tank.
  7. Verwijder de man. Na ongeveer drie dagen dat de jonge vissen zijn uit de buurt van de bel nest zwemmen, kunt u nu schep de mannelijke en plaatste hem in zijn eigen tank.
  8. Het voeden van de jongen. Doe dit na de mannelijke is al verwijderd uit de kweekbak. Voer de bak met levende micro-wormpjes tweemaal per dag.
Hoe kan ik betta vissen te kweken. Kies de juiste betta vis.
Hoe kan ik betta vissen te kweken. Kies de juiste betta vis.

Niet alle bak zullen overleven de eerste paar weken dus zorg ervoor dat je de temperatuur, chemische niveaus en het water reinheid controleren om ervoor te zorgen dat uw resterende bak zullen overleven. Zodra ze bereiken 14 maanden zal het aan jou om ze te houden, die zal leiden tot de installatie van meer tanks of u kunt verkopen of geven ze weg, en houd alleen wat je nodig hebt voor meer fokken.