E2y

Hoe je het tapijt python identificeren

Het tapijt pythons zijn enkele van de meest exotische en esthetisch zeer gewaardeerde rassen vandaag bekend. Ze zijn duidelijk geïdentificeerd te zijn ontstaan en getogen in de regenwouden en de kustgebieden van Queensland in Australië, Nieuw-Guinea en Indonesië.

Wetenschappelijk bekend als Morelia spilota

Wetenschappelijk bekend als Morelia spilota, deze kruipende wezens zijn familieleden van de diamant pythons. Bij volwassenheid, kunnen aan weerszijden van de lengte van 1,5 meter tot 2 meter. Tegen die tijd, deze slangen zijn seksueel actief en in staat zijn al reproduceren. Ze kunnen leven voor ongeveer een gemiddelde van 20 tot 30 jaar maximum. Ze wonen in struiken, regenwouden, desserts, pre-gegraven holen, graslanden en bomen de meeste van de tijd. Ze zijn vaak huisdieren onder de Aussies. Afgezien van hun fysieke schoonheid, de meeste mensen zijn dol op ze te houden als huisdier, omdat ze de tamme indien niet uitgelokt of geschaad. Ze zijn gesynchroniseerd als tapijt slangen omdat de patronen in hun lichaam lijken op die van de beroemde oosterse en Perzische tapijten.

Er zijn drie belangrijke soorten tapijt pythons geïdentificeerd: Irian Jaya Tapijt Pythons, Coastal Tapijt Pythons, en Jungle Tapijt Pythons. Ze verschillen vooral in hun maten en kleuren. De Irian Jaya Tapijt, groeit 4-5 voeten, is de kleinste van de ondersoort. Vervolgens is de Coastal Carpet (Morelia spilota macdowelli) verspreid over een lengte van maximaal zes meter. En, de langste, die zou kunnen groeien tot drie meter, is het Jungle Carpet Python (Morelia spilota cheynei).

  • Ze worden meestal geïdentificeerd door hun middellange-gebouwde, ontpit-lippen, relatief grote driehoek-vormige kop en lange, wijde hals.
  • Een kenmerk dat uniek is voor hen is hun zwarte en gele markeringen of lichaam patronen waaronder enkele strepen, vlekken, ringen, stippen, vlekken, banden, vlekken. De tinten van geel kan ook variëren van kalk geel, een rijke gouden kleur, om de bleke chiffon gele kleur. De kleur van hun lichaam eronder is zuiver wit. Ten tweede, tapijt slangen zijn semi-boombewonende dieren. Dit betekent dat ze net als verblijven en klampt zich vast in de boom toppen de meeste van de tijd. Ten derde zijn ze nachtelijke aard. Dat wil zeggen, ze gaan en zelf activeren 's nachts. Omdat ze zijn nachtdieren, ze ook de voorkeur aan de hinderlaag strategie bij de jacht naar voedsel. Zij doen dit door het verbergen van de woningen (zoals holen) die vooraf gegraven door andere dieren. Ze blijven daar en wachten op hun prooi om terug te komen. Tot die tijd, ze knijpen en vernauwen hun slachtoffers tot ze sterven en slikken ze geheel, net zoals anderen slangen doen.
  • Specifieke kenmerken van het Tapijt van de wildernis Pythons zijn de twee-tone kleur of hun markeringen. Ze hebben meestal vlekken of banden van Rosetta rode schaduw. Zoals voor Kust Tapijt Pythons, ze hebben minder markeringen die komen in bands de meeste van de tijd. Hun kleur varieert van bruin tot rood, met een constante grijze als een soort van basiskleur. Tijdens hun vergieten periode, zullen hun kleuren en patronen saaier dan normaal verschijnen. Hun ogen zullen verschijnen melkachtig en hun buik zal veranderen van een wit of crème kleur naar een roze tint.
Hoe je het tapijt python identificeren. Een kenmerk dat uniek is voor hen is hun zwarte en gele markeringen of lichaam patronen waaronder enkele strepen.
Hoe je het tapijt python identificeren. Een kenmerk dat uniek is voor hen is hun zwarte en gele markeringen of lichaam patronen waaronder enkele strepen.

Tapijtpythons kan gemakkelijk worden verward met andere soorten giftige slangen. Dus, is het belangrijk dat u bekend bent met de aard en de kenmerken van tapijt pythons zijn voordat zelfs beslissen om ze te koesteren als huisdieren.