E2y

Hoe je aquariumwater testen

Aquariumwater moet regelmatig worden getest op verschillende dingen om de hoge kwaliteit van het water en de gezondheid van de vissen te garanderen. Er zijn verschillende testkits op de markt beschikbaar die specifiek verschillende aspecten meten van de waterkwaliteit, zoals zuurstof niveaus, alkaliteit, ammonia niveaus evenals nitriet niveaus.

Hier is wat je moet weten als je wilt om uw aquarium water te testen.

  1. Bij het opstarten van uw aquarium, praten met de dealer over welke tests hij raadt u uitvoert op een maandelijkse basis. Vraag ook welke tests moeten worden gedaan wanneer u voor het eerst begin je tank, en later, als u een gevestigde tank. Je moet rekening houden met de kosten van uw testkits wanneer u besluit om een aquarium te starten.
  2. Bepalen welke tests u nodig heeft. Dit zal afhangen van wat voor soort tank je hebt, bijvoorbeeld als je een zoutwater tank of zoet water tank. Het zal ook worden beïnvloed door wat je hebt in de tank, zoals koraalriffen en andere planten. De basis tests moeten altijd testen voor pH niveaus of alkaliteit, nitriet en nitraat niveaus en ammoniak niveaus. Er zijn andere test-kits beschikbaar, maar het testen kan worden gedaan als u specifieke problemen optreden met je tank. Sommige dealers en online retailers te verkopen testkits startpakketten of sets.
  3. Houd onderhoudsboekjes of tijdschrift om uw maandelijkse metingen opnemen. Je zult in staat om patronen te zien op deze manier. Geven ook aan welk merk van test kit je gebruikt, en als je begint op elke chemische behandeling op uw aquarium. Dit zal u helpen terug te traceren problemen als je tegenkomt op de weg.
  4. In het algemeen zullen de meeste testkits vereisen dat u een kleine steekproef van uw aquarium water te krijgen. Afhankelijk van wat u wilt testen voor, zal er een soort van reagens, dat is opgenomen in de testkit zijn. Je moet een paar druppels van de reagens zetten in de steekproef van het water en wacht een paar minuten voor de resultaten. De chemische reactie zal geven de conditie van je tank water. Een reeks moet worden op voorwaarde dat u uw resultaten kunt vergelijken en geven u een vertaling van de lezingen.
  5. U zult ook moeten testen uit te voeren als u merkt dat uw vissen ziek beginnen te krijgen of als zij sterven. Als er een ongewone tank activiteit, beoordeelt onmiddellijk de kwaliteit van uw tank water.
  6. Volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig bij het uitvoeren van een proef. Wees bewust niet aan het watermonster u gebruikt vervuilen en doen het watermonster niet beweegt wanneer u het reagens mengen inch Zelfs oneigenlijk blootstelling aan zonlicht kan de juistheid van uw resultaten beïnvloeden dus zuinig op.
  7. Een goede gevestigde tank moeten hebben nul ammoniak. Ph niveaus van het water moet worden getest wanneer u het water verandert of wanneer u voor het eerst de tank en moet op ongeveer 8,0. Nitriet en nitraat niveaus bijdragen aan algen problemen en verhoogde waarden wijzen op een probleem. Zuurstofgehalte worden gecontroleerd als er overbevolking in je tank of u merkt dat uw pomp is gestopt met werken. Zuurstof metingen moet ten minste 7. Fosfaat niveaus worden getest als je een alg probleem in uw tank.

Zodra u de resultaten

Hoe je aquariumwater testen. Bij het opstarten van uw aquarium.
Hoe je aquariumwater testen. Bij het opstarten van uw aquarium.

Zodra u de resultaten, de nodige wijzigingen aanbrengen om het probleem te behandelen indien van toepassing. Geen vertraging in de behandeling tank problemen of het probleem kan erger. Niet veronderstellen dat als het water helder dat het aquarium schoon.