E2y

Hoe je aquarium zuurstofgehalte testen

Het bezit van een aquarium, niet alleen het reinigen van de tank regelmatig

Het bezit van een aquarium, niet alleen het reinigen van de tank regelmatig, maar ook ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het water is op zijn optimale niveau. Zuurstofgehalte in een aquarium moet regelmatig ue getest of het kan dodelijke gevolgen hebben voor de vis die in de tank te leven. Als er niet genoeg zuurstof, is deze aandoening bekend als hypoxie, die uiteindelijk kan leiden tot de dood van de vis.

Om hypoxie te voorkomen, moet je aquarium zuurstof niveaus te testen. Hier is wat je moet doen.

  1. Bepaal het type test kit die u nodig heeft. Je moet weten wat voor soort water je in je aquarium te gebruiken, hetzij vers water of zout water. Verschillende kits test voor verschillende aspecten van de kwaliteit van het water dus je moet opgeven als u wilt testen voor opgeloste zuurstof.
  2. Koop een zuurstofgehalte testkit ontworpen voor aquaria. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij dierenwinkels, leveranciers aquarium en ook online retailers. Sommige tests kunnen lichte variaties dus lees instructies van de fabrikant voor gebruik. Bijvoorbeeld, Tetra verkoopt zuurstof testkits voor ongeveer 10€ voor een pakje van 30.
  3. Hier krijg je een monster van het aquariumwater in de flacon voorzien. Een testkit komt meestal met verschillende reagentia. Afhankelijk van het merk, moet u een kleine steekproef van het water te plaatsen en vervolgens een paar druppels van het reagens.
  4. Hoeft het mengsel niet schudden omdat dit kan de nauwkeurigheid van de resultaten kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat u de instructies te volgen. De meeste tests moeten uit de buurt van zonlicht worden gedaan, omdat het licht kan ook invloed hebben op de resultaten.
  5. Neem voldoende tijd voor het controleren van de resultaten aan het reagens genoeg tijd met het water om te reageren te geven.
  6. Vergelijk de kleurverandering in het water mengsel met de kaart ontvangen. Sommige testkits maak uw hold up het water mengsel en het monster grafiek tegen het licht. Dit maakt een meer nauwkeurige meting plaats van vergelijking van de resultaten op basis van kleuren op karton papier.
  7. De ideale opgeloste zuurstof niveau voor een aquarium moet ongeveer 7 delen per miljoen opgeloste zuurstof. Elk lager en de vis worden vatbaar voor ziekte.
  8. Als je je realiseert dat je zuurstofgehalte te laag zijn, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de situatie te verhelpen. Controleer of uw zuurstof pomp werkt. Ook voorkomen dat over verdringing van de vis. Een andere stap die u kunt nemen direct is om te voorkomen dat het voeden van de vissen wanneer het zuurstofgehalte laag zijn als het voeden de niveaus nog verder kunnen dalen. U kunt ook de temperatuur van het water aan te passen, omdat hogere temperaturen verminderen zuurstofgehalte. Tot slot kan u ook meer waterplanten toevoegen aan zuurstof productie te verhogen.
  9. Voer de test op een wekelijkse basis, of meer als u vermoedt dat er een probleem is met je tank water en uitrusting.

Naast het testen van het zuurstofgehalte van de tank

Hoe je aquarium zuurstofgehalte testen. Bepaal het type test kit die u nodig heeft.
Hoe je aquarium zuurstofgehalte testen. Bepaal het type test kit die u nodig heeft.

Naast het testen van het zuurstofgehalte van de tank moet ook ervoor zorgen dat de pH van het water juist zijn. Zorg ervoor dat de vis die u kiest voor uw tank geschikt zijn voor het milieu, en dat u voorkomen dat overbevolking. Met een paar routine-onderhoud cheques, kunt u genieten van uw aquarium voor vele jaren te komen!