E2y

Hoe het water verversen in uw aquarium

Een goede verzorging voor uw vissen hangt af van de juiste balans van het water pH, nutriënten en temperatuur. Afhankelijk van de aard van de vis en filtersysteem u in uw aquarium, zal je nodig hebt om ergens veranderen van een keer per week om de twee weken. Het is meestal een vergissing om gewoon te veranderen 100% van het water in een aquarium omdat je de delicate ecosysteem te verliezen dat de tank heeft verzameld in de tijd, en dit kan schokken veroorzaken aan uw vissen.

Hoe het water verversen in uw aquarium. Bepaal eerst of u al nodig hebt om het water te veranderen.
Hoe het water verversen in uw aquarium. Bepaal eerst of u al nodig hebt om het water te veranderen.
  • Bepaal eerst of u al nodig hebt om het water te veranderen. Dit vereist discipline van de kant van een vis eigenaar. Ververs het water regelmatig, ongeveer elke week of om de week. Als u water testen, kunt u testen op zuurgraad en nitriet. Of u kunt dit ook doen een visuele controle om te bepalen of uw water is al troebel. Kleinere tanks vereisen doorgaans vaker water verversen dan grotere tanks.
  • Indien uw tank maakt gebruik van een spons-gebaseerde filter, neem deze uit. Niet spoelen in leidingwater, dat wel.
  • Hevelen ongeveer 25% van het aquariumwater in een emmer. Halveer deze van boven en ongeveer de helft van de onderkant van de tank. Als je een grind stofzuigen systeem, sifon uit het water door het schoonmaken rond het grind substraat. Spoel het filter spons met behulp van het water dat je uitgeheveld. Hierdoor wordt de overtollige vuil wordt verwijderd, maar de heilzame bacteriën blijven.
  • Bereid water voor het bijvullen in een schone container. Meng in anti-chloor en andere vitaminen of chemicaliën geschikt zijn voor uw vissen. Vergeet niet dat uit de kraan kan worden gevuld met fluoride en chloor. Volg de instructies op de verpakking van de oplossing. Zo veel als mogelijk, gebruik van drinkwater voor de beste resultaten. Als u een aquarium thermometer, zorg ervoor dat de temperaturen tussen de nieuwe en oude water zijn hetzelfde. Voor de beste resultaten, moet het water voor het bijvullen worden overgelaten aan staan voor een paar uur om de temperatuur te normaliseren.
  • Voeg de nieuwe water in de tank voorzichtig. Zorg ervoor dat u het grind substraat verstoren. U kunt het filter al te installeren op dit punt.
  • Test het water een paar keer binnen een uur, om zeker te zijn dat de pH en nitriet niveaus binnen de aanvaardbare niveaus.

Aquariologie raden het veranderen van water tussen de 25% tot 75% per keer. Een verandering van 100% mag alleen worden gedaan in extreme omstandigheden. In dit geval moet u het water zitten voor ongeveer drie dagen te laten voordat u weer uw vissen.

Zorg ervoor dat u het water vervangen dat heeft dezelfde temperatuur als de bestaande water in de tank. Anders zal extreme temperatuurschommelingen veroorzaken schokken om uw vissen, mogelijk te doden.

Probeer te voorkomen dat de overdracht van uw vissen aan verschillende containers. Ze worden best bewaard in dezelfde omgeving en de ideale niveaus van zuurstof, voedingsstoffen en goede bacteriën. Het verplaatsen van uw vis vaak zal de nadruk leggen of hen doden.

Het onderhouden van een aquarium is een grote klus die zorgvuldige metingen en methodes vereist. Elke hobbyist zou weten dat je nodig hebt om wat tijd door te brengen elke week om uw aquarium schoon. Dit moet zelfs vaker als je goudvissen (die zijn erg rommelig vis) en als je een kleine tank.