E2y

Hoe de zorg voor vissen

Basis vis zorg omvat een paar eenvoudige en routine stappen die u kunt doen om de voortdurende gezondheid van uw aquarium of vijver bewoners te garanderen. De basisstappen voor het vissen zorg worden hieronder beschreven. U moet het onderzoek elke unieke vereisten van uw vis zou bij een lokaal aquarium speciaalzaak hebben of vraag een deskundige werknemer.

Hoe de zorg voor vissen. Voed uw vis dagelijks.
Hoe de zorg voor vissen. Voed uw vis dagelijks.

Goede vis zorg gewoonten zijn de sleutel tot de gezonde en vitaliteit van uw vissen. Op zijn beurt zal gezond en vitaal vis sterk verbeteren van uw plezier van deze hobby.

  1. Voed uw vis dagelijks. Hoewel het waar is dat de meeste vissen kunnen gaan een paar dagen zonder voedsel (bijvoorbeeld, terwijl u op een korte vakantie), kunnen meer agressieve vis besluit om te proberen en eten elkaar. Alleen voer ze genoeg voedsel, zodat het wordt allemaal verbruikt binnen ongeveer vijf minuten. Direct uittrekken opgegeten voedsel.

  2. Controleer de temperatuur van het water. Als het niet in het assortiment aanvaardbaar is voor uw vissen, passen uw kachel in kleine stappen totdat de temperatuur terugkeert naar het juiste bereik.
  3. Voeren routine water verandert elke 2-4 weken. Siphon off 10-25% van het water en te vervangen door de-gechloreerd leidingwater om voldoende waterkwaliteit te behouden. U kan nodig zijn om andere chemische stoffen toe te voegen aan het leidingwater voordat het naar uw aquarium toe te voegen, afhankelijk van eventuele specialistische eisen aan het soort vis die je te houden. Gebruik een thermometer zodat de kraan water dicht bij dezelfde temperatuur als het water in het aquarium voor de toevoeging.

  4. Controleer uw filter om de functie te controleren. Voor de beste resultaten moet een filter in staat zijn om al het water 3-5 keer circuleren in een uur. Verstopte filters zal dit te voorkomen. Om het nuttig bacteriën die woonachtig zijn in een spons gedeelte van uw filter te behouden, spoel het in emmer met water overgeheveld uit het aquarium. Koud, zal gechloreerd kraanwater deze bacteriën te doden.

  5. Monitoren van de groei van uw vissen om overbevolking te voorkomen. Overbevolking een aquarium met te veel vis of vis die te groot zijn kan stress en ziekte te veroorzaken. Verplaats grote of luidruchtige vis naar een andere aquarium.

  6. Controleer uw vissen op tekenen van stress of ziekten. Zorg ervoor dat de originele kleuren zijn vol en helder. Kijk voor vlekken of ontbrekende schubben, geklemd vinnen, bleekheid of duidelijke verwondingen. Verplaatsen ziek of zieke vissen naar een aparte "ziekenhuis" tank voor behandeling met commerciële preparaten verkrijgbaar bij de meeste lokale dierenwinkels.
  7. Noteer de data en de resultaten van deze stappen elke keer dat je ze te voltooien in een logboek. Dit kan helpen uitzoeken eventuele problemen in de toekomst en helpen coördineren taken als je hele familie mee aan de zorg voor uw vissen.