E2y

Hoe de zorg voor uw betta vis terwijl hij op vakantie

De Betta vis

De Betta vis, ook wel bekend als de Siamese het vechten vis, is een populaire keuze voor een aquarium huisdier. De felle kleuren en vloeiende vinnen maken het gemakkelijk op de ogen, en leuk om naar te kijken. Terwijl de Betta vis is een over het algemeen weinig onderhoud huisdier, zal je nog steeds nodig om het wat zorg en aandacht in het bijzonder voordat u op vakantie gaat. Voordat u, neem dan even de tijd om de verzorging van uw huisdier te plannen met deze tips:

  1. Feeding. Vissen kunnen overleven een paar dagen zonder voedsel, dat is waarom ze zulke weinig onderhoud huisdieren. Voed uw Betta vis zo veel als het kan rechts af voordat u vertrekt, en voer het zodra je terug te krijgen. Het is raadzaam om te voeden het veel eiwitrijke voedingsmiddelen zoals gedroogde artemia en bloed wormen, om genoeg geven energie om een drie-daags weekend zonder voeding overleven. Als u van plan bent om te gaan op langere reizen, kunt u ervoor kiezen om voedsel blokken te gebruiken. Ook bekend als vakantie blokken of banket blokken, worden deze gemaakt van gips en zal meer voedsel bloot voor uw vissen terwijl het gips oplost in water. Een andere optie voor lange reizen is de automatische invoer: dit apparaat verdeelt voedsel op een ingestelde tijd voor het meerdere malen per dag. Het gebruik van een automatische feeder wordt niet aanbevolen, omdat dit kan het water vervuilen, en je hebt geen controle over de dagelijkse inname van uw huisdier. U loopt het risico voor het overvoeren Betta vis. Echter, als dit de enige optie, probeer het uit voor een paar dagen voor vertrek.
  2. Schoonmaken. Zorg ervoor dat uw aquarium schoon is en het water wordt gewijzigd voordat u vertrekt. Dit voorkomt een opeenhoping van algen en andere micro-organismen, evenals ammoniak en andere afvalstoffen die potentieel schadelijke of zelfs doden uw Betta vis. Het is niet aan te raden om alle water van de tank te veranderen in een keer. Wijzig slechts 20% van het water van uw tank is elke dag over de spanwijdte van 3 tot 4 dagen. Zorg ervoor dat er geen restjes voedsel, omdat deze de voedingsbodem van schadelijke bacteriën en verval producten te promoten. U wilt om thuis te komen van een gezonde Betta, niet een ziekelijke vis. Zorg ervoor dat je tank is bedekt, en voorzien van een verwarmingselement en thermostaat om uw huisdier warm en gezellig terwijl u weg bent. Het is niet voldoende om afhankelijk omgevingslicht of aquarium licht, om de temperatuur binnen aanvaardbare grenzen.
  3. Zoek een vriend. De meest betrouwbare manier is nog steeds het vinden van een vriend die zal zorgen voor uw vissen, terwijl je weg bent. Zorg ervoor dat je leert hem de essentie van Betta vis zorg, van het voeden tot het veranderen van de water in de tank. Laat achter schriftelijke instructies en een mobiel nummer te contacteren in het geval er iets mis gaat.

Vergeet niet dat uw huisdier is uw verantwoordelijkheid

Hoe de zorg voor uw betta vis terwijl hij op vakantie. Vergeet niet dat uw huisdier is uw verantwoordelijkheid.
Hoe de zorg voor uw betta vis terwijl hij op vakantie. Vergeet niet dat uw huisdier is uw verantwoordelijkheid.

Vergeet niet dat uw huisdier is uw verantwoordelijkheid. Je kunt niet zomaar laat uw Betta verlaten alleen en. Maak voorzieningen voor uw vissen het welzijn tijdens uw afwezigheid. Een beetje zorg gaat een lange weg in het maken van ervoor dat u uw fishy vriend om thuis te komen.