E2y

Hoe de zorg voor tropische vissen

Zodra u uw aquarium opgezet en zijn begonnen met het toevoegen van vis, zijn er een aantal routine stappen die nodig zijn om dingen gezond en ziet er goed uit te houden. Het is zeer nuttig om een logboek bij te houden om ervoor te zorgen dat alle stappen zijn voltooid op de gewenste tijdstippen.

 1. Voeden vis lichtjes op een dagelijkse basis. Alle voedsel moet worden gegeten binnen een paar minuten. Verwijder niet opgegeten voedsel om te voorkomen dat rotten en koste gaat van de kwaliteit van het water.
Hoe de zorg voor tropische vissen. Voeden vis lichtjes op een dagelijkse basis.
Hoe de zorg voor tropische vissen. Voeden vis lichtjes op een dagelijkse basis.
 • Toezicht op de groei van uw vis naar een toestand van overbevolking te voorkomen. Overbevolking de tank leidt tot gestreste vissen en onvoldoende waterkwaliteit. Er is een vuistregel dat een centimeter vis per liter water is de maximale capaciteit voor een aquarium. Dit is slechts een leidraad voor het grootste deel van de vis is zo belangrijk als de lengte. Daarnaast kan een licht gevulde aquarium zijn meer vergevingsgezind dan een gevulde maximale capaciteit.
 • Meld de watertemperatuur. Dit moet dagelijks worden gedaan voor een nieuw aquarium. Nadat u bent zeker van de temperatuur van het water is relatief stabiel, blijft een keer per week of na een ernstige veranderingen in het milieu, zoals het begin van de zomer, wanneer u start met het gebruik van de airconditioner om uw huis te koelen controleren.
 • Stel de timer voor de verlichting te zorgen voor regelmatige perioden van licht en donker. Spring vooruit en terug te vallen veranderingen aan de zomertijd zijn niet de enige keren dat je nodig hebt om je timer aan te passen. Elke keer als er een stroomstoring uw timer zal moeten worden aangepast.
 • Reinig / verander je filter media. Zorg ervoor dat je een filter dat is voldoende om het volledige volume van het water in uw tank minstens 3-5 keer per uur circuleren. Een verstopte filter zal de hoeveelheid water blootgesteld aan het filter te verminderen. Sinds behulpzaam bacteriën die schadelijk nitraat omzetten in nitriet leven in de spons gedeelte van uw filter de veiligste manier om schoon te maken is om een aantal tank water tappen in een emmer en snel knijp de spons in de emmer totdat al het puin werd gedwongen te vertrekken. Als u gebruikte houtskool in uw filter, vervang het door verse houtskool maandelijks.
 • Gebruik uw testkit om de pH van het water te controleren. Controleer ook uw leidingwater. Vergelijk de resultaten van uw tank water test om uw kraanwater testen. Als de testresultaten zijn zeer verschillend moet u chemicaliën toe te voegen aan uw kraanwater bij het uitvoeren van het water verandert in stap 7. De chemicaliën die nodig zijn voor deze procedure zijn verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels.
 • Uitvoeren routinematige water verandert van 10-25%. Doe dit elke 2-4 weken, afhankelijk van hoe je gevulde tank is en hoe slordig je vissen zijn. Het beste is om een sifon te gebruiken met een bodemreinigingsset bijlage bij het doen van het water verandert. Dit zal u toelaten om overtollige smurrie uit de ondergrond te verwijderen. Hevel het vuile water in een emmer en door het toilet spoelen. Spoel de emmer uit en vullen met kraanwater. Bij het toevoegen van leidingwater, zorg ervoor dat het dezelfde temperatuur als het water in uw tank. Daarnaast is het gebruik van een de-chlorinator om chloor uit het nieuwe water te verwijderen. Het kan nodig zijn om extra chemische stoffen toe te voegen aan de ph van je leidingwater, afhankelijk van uw testresultaten van Stap 6 te veranderen.
 • Asses de gezondheid van al uw vis. Hebben ze dezelfde gezond en actief? Eventuele vlekken, traagheid, verwondingen of veranderingen in kleur? Idealiter moet u een plek waar u kunt het opzetten van een extra kleiner aquarium vinden. Dit moet gewoon een kale tank met een eenvoudige spons filter zijn. Zet alle zieke of gewonde vis om deze tank voor de behandeling en de tijd om te genezen.
 • De zorg voor tropische vissen is relatief eenvoudig

  De zorg voor tropische vissen is relatief eenvoudig. Als je een veel vis, of zeer rommelig vis, verwachten vaker en grotere water verversen doen. Hoe beter je bent op zich te houden aan de routine van uw vissen het gezonder en leuker zullen ze.